Thursday, December 20, 2007

alla som är trötta på alla heteronorma böcker till en ung publik räcker upp en hand nu

jag var ute och julshoppade lite för ett tag sen och fastnade vid nån bokhylla med böcker som "en guide till en kaxig tjej", "tips till dig som är singel" och så vidare. ni fattar konceptet kanske?

i alla fall. började bläddra lite i böckerna och konstaterade utan någon som helst ansträngning att budskapet i böckerna var, att vara singel och tjej är inget eftersträvansvärt och att vara singel och tjej är att leta efter någon av det motsatta könet.

förvisso kanske inget nytt under solen men jag kom att tänka på en fin tjej i min närhet som för nått år sen berättade för mig att hon va lesbisk. jag var då en av väldigt få som visste det. hon kände sig jävligt osäker och visste inte vad hon skulle göra. hur skulle hon kunna berätta för sin familj och så vidare. Att känna sig jävligt osäker och hela hela hela tiden matas med budskapet. du ska träffa någon av motsatta könet gör nog inte livet så jävla mycket lättare när kvinna är sjutton år. så om jag nu vill köpa en bok till en jävligt kaxig tjej som nu den här tjejen är, vad ska jag göra då? köpa en bok där jag berättar för henne att hon nog borde vidga sina sexuella vyer? att hon nog borde börja spana in män. att hon nog enbart ska spana in män?

jag har inget emot böcker till kaxiga tjejer. men jag vill ha en bok som även passar en kaxig flata. det finns det i alla fall inte på lagerhaus.

update: var ute och julshoppade återigen och fick även upp ögonen för det fantastiska sällskapsspelet lika par leka bäst. enligt texten på framsidan: "roligt spel för alla som lever i ett parförhållande". enligt symbolen på framsidan: för NORMala heteropar. behöver jag avsluta med hur jävla förbannad jag blir?

No comments:

Post a Comment