Sunday, March 2, 2008

blutsaft svarar..

så fick jag svar på mitt mejl till blutsaft om deras apdåliga reklam. ett svar som visar precis hur totalt omedvetna reklammakarna är om strukturer, könsmaktsordning och vad jämställdhet egentligen betyder.

här är i alla fall svaret:

Hej Jenny,

Tack för ditt mail!

Vi är ledsna över att du uppfattat vår reklam som gammalmodig (som en uppmuntran till ojämställdhet). Detta är givetvis inte alls vårt motiv.

Jag vill gärna förklara tanken bakom reklamen.

Floradix Blutsaft är ett järntillskott och framför allt en kvinnoprodukt. Många av oss fertila kvinnor behöver ett extra järntillskott eftersom vi har blödningar en gång i månaden. Det är till och med så att nästa en halv miljon svenska kvinnor har för låga järnvärden och vanligaste symptomet på detta är just trötthet. Då är Floradix Blutsaft ett mycket bra och naturligt tillskott.

I reklamen visar vi en kvinna i 35 års ålder som arbetar och har familj och barn. När hon kommer hem efter en lång dag, är det fortfarande mycket som ska göras. Med detta menar vi inte att hon ska göra allt, men eftersom produkten riktar sig till kvinnor så är hon i fokus. I småbarnsfamiljer idag är jag övertygad om att man hjälps åt, vilket vi även vill visa i filmen (mannen är också aktiv).

Jag vill gärna tillägga att vi som gjort filmen är två tjejer i 35-40 års ålder med små barn hemma. Vi hoppas att du efter denna förklaring förstår att det inte är någon kvinnoförnedring vi är ute efter.

Vill du veta mer om Blutsaft, kan du gå in på www.blutsaft.se eller hör av dig till oss.

Ha en trevlig helg!

Vänliga hälsningar,

XXX

Marknadsansvarig Salus

7 comments:

 1. HAHAHA! Go girl! Vilket underbart mongo svar du fick! Jag tycker hemsidan säger allt om deras inställning, med den gulliga bilden med den starka, pigga kvinnan som orkar lyfta barnet.
  Har tyvärr inte sett reklamen, men i morgon har jag första seminariet om diskriminerande reklam, ska bli intressant och se vad mina "progressiva" kursare har att säga. återkommer kanske med en rapport senare...

  ReplyDelete
 2. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

  ReplyDelete
 3. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

  ReplyDelete
 4. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Notebook, I hope you enjoy. The address is http://notebooks-brasil.blogspot.com. A hug.

  ReplyDelete
 5. seriöst, finns det inte viktigare saker man kan lägga sin tid på? Så illa är den inte, lägg er tid på sånt som faktiskt är kränkande.

  ReplyDelete
 6. Det är humor hur ett företag tror att bara för att det är som i detta fall kvinnor som gör en sak att de med en gång är medvetna om vad de gör eller vilka budskap de ger! En total brist på självinsikt och medvetenhet!

  ReplyDelete
 7. Jaha och vad var det för fel på det svaret nu då!?
  Påminner om Jesus ord - 'Vi har spelat för er, och ni har inte dansat. Vi har sjungit sorgesång för er, och ni har inte gråtit.'
  Dags att emigrera snart.. Dårar!

  ReplyDelete