Tuesday, May 29, 2012

KIPs tisdagslista

Vi har fått förskoleplats åt cheetahn. På vårt förstahandsval tre minuter hemifrån. Inget att vara jävligt förbannad över eller?

Märkligt bara att kommunen skickar ut besked dagen innan en långhelg. Med svarsdag under själva långhelgen. Å adresserat endast till mig = mamman. Trots att båda föräldrar fyllt i ansökan ihop.

Vi var bortresta å även om solrosen kom hem två dagar (typ 3 timmar innan sista svarstid) innan jag å cheetahn, tänkte han knappast på att öppna post i mitt namn.

Efter ett inledande lätt sammanbrott över att vi kanske hade missat platsen lyckades jag trots allt tacka ja två dagar för sent. Å så mailade jag kommunen å tackade ödmjukast för att vi fått plats på förstahandsvalet. MEN påpekade att det vore lämpligt att adressera sån post till vårdnadshavare. Å att inte skicka den innan en långhelg, eller att åtminstone förlänga svarstiden i såna fall. Nån på kommunen svarade samma dag att min fråga skulle föras vidare till de som bestämmer. Jag tror det när jag ser det.

På fredag ska vi på besök på förskolan. Jag hoppas så innerligt att jag ska gilla den. Å att cheetahn ska gilla den förstås. Men hon är inte så knusslig. Det är jag som är the weakest link tror jag. De har jättefin gård mitt i en park. Å egen kock. Å till skillnad från övriga förskolor vi besökt är den här byggd som just förskola å inte ett omgjort kontorsplan.

I övrigt: jävligt förbannad över att cheetahn sugit/bitit sönder båda våra datorladdare. Å Apple skänker ju inte precis bort nya. Efter att ständigt ha urladdade datorer å försökt använda den ena som funkar ibland om kvinna typ gör balanskonster i flera månader bestämde solrosen att jag fick en ny i mors dagspresent i söndags. Jag hoppas att han tog pengarna från cheetahns sparkonto. Samma dag kraschade hon nämligen solrosens mobil.

Å nu ska jag väcka det lilla smultronstrået som sannolikt vill gå ut i parken. Måste komma på nåt att laga till middag också. Nåt med avocado. För det är fönstret fullt av.

4 comments:

 1. Jag får allt förskolerelaterat adresserat till mig. Trots att vi alltid fyller i fadern som förälder 1. Märkligt.

  ReplyDelete
 2. Vi fyllde i ansökan via makens elegitimation. Trots det kom förskoleplatsen till mig. Och ja, tre dagar innan svarstiden gick ut.

  Hoppas att ni gillar förskolan i alla fall.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orimligt. Helt orimligt.

   Ja, hoppas. Första besök på fredag.

   Delete