Wednesday, June 13, 2012

Roller

Jenny skriver om de där pissiga rollerna/facken en hamnar i ibland.

Hos oss lagar solrosen nästan all mat. Å jag bakar. Å vi kunde såklart lika gärna varit utan bakningen för vem behöver kakor liksom? Eller syrénsaften jag gjort två omgångar av. Jag väljer att se det som att vi kompletterar varandra utifrån intresse. För båda kan egentligen göra båda delar om det "behövs".

Min kompis säger att hens sambo gärna syltar, saftar å bakar. Men min kompis uppskattar det inte så mycket, kunde varit utan eller köpt på ica. Hen vägrar se det som del i hushållsarbetet utan menar att sambons bakning är att betrakta som en hobby i och med att det ju inte måste göras å att det bara är den som utför sysslan som uppskattar resultatet. Men det är svårt, för nånstans förväntas ju min kompis vara tacksam å uppskatta saft å bullar. Hemgjort SKA liksom alltid bemötas med glada tillrop.

Hur tänker ni, kloka bloggläsare?

2 comments:

 1. Vilken intressant fråga! Där är svårt tycker jag, för var någon stans går egentligen gränsen för vad som är en hobby och vad som är en hushållssyssla? Har inget konkret svar eller ens nära.

  Om jag ska säga hur det är hos oss så är det så att maken lagar nästan all mat vilket beror på att vi båda hatar och diska och då "ställer jag upp", framför allt för att det ska bli gjort vilket det inte alltid blir när maken säger att idag kan ha ta disken men "sen". Så det faktum att jag tidigare bakade allt vårt bröd föll liksom bort och jag märkte också att det inte riktigt räknades.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Intressant det där med brödbaket som inte räknades... Kan tänka att det ser olika ut i olika tider å olika länder beroende på vad man har för kök å struktur i samhället. Det är ju inte överallt det finns ugn hemma å då får ju brödet köpas förstås.

   Idag lagade jag blåbärspannkakor för att dryga ut Lady-Lufsen-pasta-resterna från igår till lunchen. Hade ändå en känsla av att alla (solrosen å hans föräldrar) tyckte att det var lite överdrivet å mer hobby - fast än pastan faktiskt inte skulle räcka till fyra mätta magar. Då såg jag det som självklart att ta tillvara blåbären utanför dörren å övrigt hade vi ju hemma. Klart vi hade kunnat komplettera med en smörgås istället men det är köpebröd... Å häromdan bakade jag bröd med rabarber (från egna landet) som degvätska. Lite samma sak där, att det inte sågs som nödvändigt för vi hade ju köpebröd. Poängen att vi skulle kunna köpa mindre färdigt bröd å göra mer med "lokal" grund tycks inte riktigt ha landat...

   Delete