Thursday, October 11, 2012

Av två goda ting väljer jag alltid båda

Alltså, när förskolepersonalen är 2 på 15 ungar en hel vecka pga. sjukdom å inga vikarier. Å när de säger att de får bekräfta "mamma jobbar" å "pappa jobbar" tusen ggr om dagen till cheetahn. Då känner jag för att säga upp mig, bli hemmaförälder å börja hemskola. Det verkar inte gå minsta nöd på cheetahn. Hon är tillfreds vi lämning å hämtning, glad för det mesta, äter å sover utan minsta problem. Men att hon ska vara i en så där stor grupp med så låg personaltäthet, det känns inte hundra.

Å så samma dag kan jag känna att jag älskar det jag gör på jobbet så himla mycket. Jag vill jobba, lösa problem, klura, lära mig. Å jag tycker att det är alldeles lagom att göra det i snitt 8 timmar om dan 5 dar i veckan. Å därutöver att vara med cheetahn 2 timmar på morgonen å 2-4 på kvällen samt oftast hela helgerna.

Därmed inte sagt att det är mitt behov som ska styra men jag säger bara att jag känner mig oerhört nöjd med en sån här fördelning av tiden. När jag möter nån föräldraledig i parken på väg till eller från förskolan känner jag att nej nej, jag vill inte byta, jag vill gå till jobbet, inte hem med en snorig unge som ska lära sig äta morotspuré. Att få kombinera jobb å cheetahtid är ett privilegium å det bästa jag vet!

4 comments:

 1. Härligt! Det viktigaste är ju att man själv känner att valet ät rätt, sen kan det ju variera lite vilket det är.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis. Vet dock ej hur jag ska tolka omgivningens förväntningar å frågor alltid. MÅNGA frågar om jag jobbar heltid. Oklart om solrosen får samma fråga. Så sent som idag frågade min chef om jag tänkte jobba heltid nästa år. Kanske av välmening för att visa att det är okej med andra varianter också. Men jag kommer inte ifrån känslan av att det är för att jag förväntas jobba mindre för att jag har ett litet barn.

   Delete
 2. Hehe, jag har nog inte riktigt kommit dit du är än. Jag känner att 4 timmar vore lagom, resten tillbringar jag gärna på golvet med en träsked i munnen, med Eddan springande runt i en blöja i sin läragåstol. Men det kan ju ändras..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det går verkligen upp å ner. Ett givande å jobb å givande tid med cheetahn är hittills min mest oslagbara kombo!

   Delete