Monday, March 25, 2013

Vecka 18-19

Oj vad tiden gått fort. Det viktigaste som hänt de senaste veckorna är förstås ultraljudet. Vilken lättnad det är när de säger ord som "normalt", "som det ska" å "i sin ordning". Nya cheetahn var lite envis å ville först inte alls positionera sig så att det gick att se allt relevant men efter lite trixande med kisspaus, hopp på britsen å ligga på sidan gav hen med sig å visade upp allt från hjärnhalvor till hjärtförmak.

För ja, det är än så länge en hen. Vi lät inte kolla något kön utan väntar på en överraskning nån gång kring den 13 augusti som är det nya beräknade leveransdatumet. Jag är väldigt nyfiken ska jag erkänna... Solrosen som kvällen innan ultraljudet var helt säker på att det är en flicka tyckte under ultraljudet att bebisen såg "väldigt manlig ut". Själv har jag ingen aning. Vill faktiskt på nåt sätt att det ska vara en flicka, en liten Edith liksom. Även om det förstås kvittar har jag en tanke om att jag vill ha alla barn av ett å samma kön (varsågod att analysera alla hobbypsykologer...).

Den här veckan är det dags för vanligt barnmorskebesök!

8 comments:

 1. Åh vad mysigt med ultraljud! Jag är säker på att det är en hOn därinne, magkänslan vettu ;) och ja, det är mysigt med två av samma sort, om än de är väldans olika :)
  Kramar

  Ps. Du vet väl att hen betyder höna på engelska? Så mycket för "könlöst" ord, men det där har vi ju pratat om ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror ju också på en hOn å en av mina kollegor är bombsäker på att det är en hOn. Men vem bebisen än är så är den SÅ välkommen. Vi längtar!

   Bra förresten med en påminnelse om att även två lika är väldigt olika :-)

   Delete
 2. Skönt att allt såg bra ut.

  Och det där med könet... Jag hade också alltid föreställt mig att få två tjejer och vi hade ju inte ens bestämt ett killnamn. Men så blev det ju en liten Eskil. Det tog ett tag att ställa om, men nu känns hans rätt självklar.

  Och sen är det ju en helt galen tanke att egentligen skulle vi fått honom först... (Eftersom han faktiskt blev till före storasyster men fick ligga nedfryst och vänta i två år på sin tur.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ojoj, så det kan bli! Det får ni förklara för dem nån gång i framtiden att storasyster egentligen är lillasyster då :-)

   Har också en känsla av att vi kan "vänja" oss vid en pojke också...filurar på namn av båda slag!

   Delete
 3. Jag var helt säker på att Victor var en tjej! Bad dem dubbelkolla på utraljudet för att jag inte trodde på dem. Hehe. Inte för att det hade spelat någon roll, men...

  Hoppas du mår bra?! Jag mådde piss hela graviditeten. Får panik bara av tanken...

  Och ang. mjölkallergi svarade jag i min blogg :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag mår oförskämt fint. Vågar inte hoppas på att det ska fortsätta så bra. Hade ganska svår ryggont på slutet förra gången å gick upp mycket men i övrigt inga problem. Å den här gången känns det än så länge ännu lättare. Håller tummarna för att det får fortsätta så. Har läst om din inte lika angenäma graviditet å den läskiga blodproppen efteråt. Hu!   Delete
 4. Vad skönt att allt såg bra ut. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja visst är det! Inte för att jag vågar ropa hej förrän bebis är här men alla milstolpar är ju roliga att passera!

   Delete