Friday, August 9, 2013

Vecka 40

Jag trodde inte jag skulle behöva stifta bekantskap med dig, vecka 40. Men tji fick jag. Så nu ställer jag in mig på 41 å 42 också för säkerhets skull.

Jag behöver väl inte betona att det är segt å tungt å varmt. Idag är det svalare å det är verkligen välkommet.

Annars i veckan har jag haft en date om dan. Har bakat lite mer småkakor. Kokt citronsaft med mynta. Kokt aprikosmarmelad. Repeterat lite profylaxgrejer. Men framför allt vilat. Vilat. Vilat.

Emellanåt har jag irriterat mig en aning på en del som smsar/ringer å "kollar läget". Fast än så länge tror jag inte att nån på allvar snokat utan faktiskt haft ett ärende/frågat i all välmening. Ska jag vänta i ett par veckor till är det ju dessutom rätt trevligt med nån form av social kontakt emellanåt. Vi får väl se hur det blir framöver...

Veckans barnmorskebesök visade på lägre blodtryck, perfekta värden i övrigt, en mage som växt ytterligare ett par cm å en fortsatt fixerad bebis "som bara behöver sparka ifrån". Jag föreställer mig att den gottar på sig med allt jag äter nu (en high carb high fat-diet med enorma mängder glass, pasta å söt dryck) å kommer väga minst 4 kg.

Idag gör jag så lite som möjligt. Värmer soffan. Oljar in magen. Dricker hallonbladste. Tittar på Homeland. Ska strax sätta alarmet å sova middag.

4 comments:

 1. Hoppas inte väntan blir för lång.. Om bebisen inte redan kommit? Håller tummarna och önskar lycka till! Många kramar från Maria (Leifsas tös)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul att se dig här! Å tack å lov blev det inte så länge till :-)

   Delete
 2. Jag trodde inte att jag skulle få säga hej till vecka 41, men tji fick jag! Gör ungefär samma som du, men bloggar mer flitigt. Kanske beror din tystnad på att du är inne på BB? Hoppas!

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis så var det! Att det blev tyst pga BB-färd alltså.

   Din väntan är ju betydligt mer otippad än min som mest var "mental"...

   Delete