Tuesday, May 20, 2014

Post till Jimmie

Har det någon betydelse att skicka tillbaka sd-valsedlar? För valresultatet på söndag? Kanske, kanske inte. Men för mig personligen, definitivt. Jag tror inte att jag har skrivit brev till någon politiker sedan jag bad om Bengt Westerbergs och Ingvar Carlssons autografer för mer än 20 år sedan. Men det var liksom dags.


Stockholm 2014-05-20

Hej Jimmie,

Jag var på Dramaten och såg pjäsen Utvandrarna igår. Jag skulle gissa att du och ditt parti ser Vilhelm Mobergs välskrivna böcker som del i det svenska kulturarvet. Tänk att det som skrivits om utvandring och invandring har fått så stark prägel på och symbolisk betydelse för många svenskar, för den där svenska identiteten som ditt parti säger sig vilja värna.

Vid 1800-talets mitt lämnade Kristina och Karl-Oskar Sverige. De sökte ett alternativ till förtryck från kyrka och kungahus, ojämlikhet, våld och fattigdom. De kom till ett nytt land och slog sig ner i hopp om en tryggare tillvaro. Jag kan inte tänka mig att de hade mycket av det du kallar ”likheter i levnadsbetingelser” med dem de mötte när de kom fram. Ändå var de välkomna. Vissa gick det snabbt bra för, andra hamnade i Andersonville, det så kallade svenskgettot. Idag har flera miljoner amerikaner svenska rötter och Andersonville sägs vara ett populärt område att bo i.

Utvandrarserien är en viktig del av svensk historia och kultur. Men den rymmer också tidlösa påminnelser om vad som händer i omvärlden just nu. Där du och ditt parti ser ”parasiter” ser jag utvandrarna från Korpamoen.

Där kommer Robert, den ensamkommande flyktingpojken från Afghanistan. Och där bredvid går Arvid från Uganda, han vars sexliv ifrågasatts. Kristina kommer med köksrutig klut på huvudet och bär med ett minne från sin trädgård i Palestina. Se, där går Daniel från Iran, han som kommit hit för att få frihet att tro på det han tror på. Ulrika ser ingen annan råd än att ta sig hit från Rumänien. Och där sitter Karl-Oskar från Somalia, han som bär med sig sitt döda barns sandaler som ett minne från ett land han kanske aldrig får återse.

”Jag hoppas att de ser något annat än vår fattigdom” säger Kristina i en av Dramatenpjäsens sista scener. Och jag förstår Kristinas farhåga, då så väl som idag. Särskilt om hon fått post från dig och tror att det ger en bild av hur Sverige är. Tack och lov är vi många som ser Kristina för den hon är. Som vill se öppna gränser och inte värdesätter och glorifierar nationalstaten på samma sätt som du. Vi vill inte få post från dig. Vi vill att Kristina ska plantera sin astrakan från norr till söder; i Bjuv, Kalix och i självaste Sölvesborg.
  
Hälsningar

K I PPS. Utvandrarna lär vara utsåld men om du har en kväll över så här i valtider kan jag verkligen rekommendera dig att kolla med biljettkassan om det finns ströplatser över. 

73 comments:

 1. Strålande skrivet!
  Kram, Hanna

  ReplyDelete
 2. Fantastiskt bra skrivet!
  Kickan

  ReplyDelete
 3. Bra skrivet! Tack!
  Annie

  ReplyDelete
 4. Många bäckar små... liten tuva... etc. Bra att du inte knyter näven i fickan och dessutom får till en sån bra och sann symbolik. Tusen tack!
  Sören

  ReplyDelete
 5. Fantastiskt bra och pricksäkert skrivet! Heja dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heja dig som skickar fint kommentar också!

   Delete
 6. Fantastiskt bra och pricksäkert skrivet! Heja dig!

  ReplyDelete
 7. Ja! Ja!!! Mycket väl skrivet.

  ReplyDelete
 8. Blev helt rörd när jag läste detta, tack <3 skulle också vilja skicka det här brevet till Jimmie med mitt oönskade röstkort. Hoppas många får läsa detta

  ReplyDelete
 9. Fantastiskt bra skrivet!

  ReplyDelete
 10. Underbart! Precis så är det. De som kommer till oss kommer med en dröm, kommer med ett liv de vill göra något gott av. Och vi ska välkomna dem.

  ReplyDelete
 11. bra skrivet! men vi måste även tänka på att sverige är inte alls lika stort som USA, å att sveriges ekonomi blir allt sämre, så att dra ner på invandringen ser jag faktiskt inte så en dålig grej, och man behöver ju inte hata invandrare för att man tycker att de ska dra ner på invandringen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Själv funderar jag i tvärtom-banor och tror mer på fri invandring. Tack för din kommentar.

   Delete
  2. Tycker precis som "Anonymous" att vi ska ta hand om den befolkning, inkl invandrare som redan finns i landet så att de får just det drägliga liv de drömt om här i Sverige och det går inte om invandringen bara fortsätter och fortsätter och fortsätter......

   Delete
 12. Det är mycket SD har att lära från Sveriges och Europas historia!!
  Mycket bra formulerat av skicklig skribent!
  Janne

  ReplyDelete
 13. Mycket bra skrivet. Det man kanske kan tillägga är att de svenskar som utvandrade till USA tog "seden dit dom kom". Det var därför det gick så bra för många av dom. Det tycker jag man ska göra. Inte alla som invandrar hit eller till andra europeiska länder gör det. Skulle jag flytta till t ex Saudi eller Libyen skulle jag ta "seden dit jag kom".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyvärr har du fullständigt fel.
   De tog med sig sin svenska kultur, sin svenska religion och sina svenska vanor. De byggde svenska samhällen och svenska kyrkor, som står kvar än i dag. Det fanns tom svenska artister i USA som aldrig uppträtt i Sverige. (ex Olle i Skratthult) Det finns mängder av platser i USA där det svenska kulturarvet lever kvar.
   På exakt samma sätt som muslimer bygger moskéer i Sverige och Persiska artister turnerar i Sverige.
   Och precis som i Sverige, i dag fanns det krafter i USA som försökte bekämpa detta, som gjorde allt för att utplåna den svensk-amerikanska kulturen. Men de misslyckades. Ett misslyckade som enbart ses som positivt i dag.
   Så de som försöker att bekämpa kulturyttringar, t ex. genom att begära att invandrare ska assimilera begår övergrepp. Inte bara mot de som flyttar hit utan också mot samhället och mot vår gemensamma framtid

   Delete
  2. Fel eller rätt.. Oavsett så är det idag i det närmaste omöjligt att komma in och få stanna i landet "over there". De insåg också konsekvenserna av ett allt för generöst öppet land med öppna gränser! I vissa delstater skjuter man t o m folk som försöker ta sig in olagligt, när de försöker fly in i landet!
   Lite udda att dra paralleller till saker som är närmare över100 år gamla!

   Delete
  3. "Lite udda att dra paralleller till saker som är närmare över100 år gamla!"

   Skojar du? Människor har migrerat så länge människor har existerat. Det ligger i vårt blod att vilja flytta på oss, att söka efter något bättre, efter något annorlunda. Det här med stängda gränser är något VÄLDIGT nytt i människans historia. Om något så är det just det som är udda i sammanhanget.

   USA hade inte varit ens i närheten av den stormakt det är i dag om det inte vore för de miljontals invandrare, så att på något sätt försöka hävda att "ett allt för generöst öppet land med öppna gränser" skulle vara något negativt är i det här sammanhanget antingen helt världsfrånvänt eller bara sorgligt ignorant. Du väljer.

   Delete
  4. Att migrera och/eller massinvandra är 2 helt olika saker!!

   Det ligger i vårt blod att vilja flytta på oss? Absolut!! Folk köper nya lägenheter och nya hus hela tiden men majoriteten av den svenska befolkningen stannar faktiskt kvar i Sverige, trots att de rör på sig och söker något bättre!
   Vidare så finns det de som väljer at flytta utomlands för att dra nytta av en stark krona i andra länder, det förnekar jag inte heller. Jag har själv samma planer så småningom, på ålderns kant! Men här är det upp till var och ett land att avgöra anser jag!

   Ingen kan förneka USA´s historia. Hela landet är uppbyggt på mer eller mindre tidigare invandring men åter igen, det var då! Då för drygt 100 år sedan! Man insåg som sagt att det inte gick att fortsätta i samma takt och därför valde man att stänga gränserna. Vidare så är det som så att det är skillnad storleksmässigt på lilla Sverige och stora USA.

   Jag förstår att det finns folk som har det riktigt illa i sina hemländer men med den fakta vi har och med kunskap vi besitter vad invandringen kostar per enskild individ så är det bättre att hjälpa på plats för att på så sätt kunna hjälpa betydligt fler! Som jag skrev tidigare och inledningsvis, kronan är relativt stark utomlands, låt oss dra nytta av det där, där det gör störst nytta!
   Låt oss dra vårt strå till stacken och bygga skolor och låt oss bygga bostäder på plats!

   Det låter kanske elakt att säga att invandringen kostar mycket mera än vad vi har råd med. Detta är fakta! Men det är också fakta att vi låter folk sitta på akutmottagningar upp emot 24 timmar för att få hjälp. Varför? Sjukvården har inte ekonomiska resurser att bemanna sjukhusen efter behov. Skattepengarna är slut! Det är fakta att det finns pensionärer i Sverige som har lika eller i vissa fall sämre pension än en invandrande åldring som inte tillfört Sverige så mycket som en enda skattekrona i landet! Och nu säger jag inte att det är fel i att den åldrade invandraren har samma belopp. Problemet är att det är åt helskotta för lågt för att en normal människa ska klara sig på den. Och varför är det så? Ställ dig frågan själv. Svaret kommer bli att det beror på att det är en större mängd människor som ska dela på samma pott.

   Nej.. Man måste hjälpa sig själv innan man hjälper andra. Sverige är på kollisionskurs och jag är rädd för att vi mycket snart kommer stå på ruinens rand. Likt USA kommer vi tvingas bo i husvagnar och baracker. Varför? Tja.. Fråga dig själv och du kommer snart finna svar!
   ( Liten parantes. Många säger att invandrare tyar mycket av "skitjobben" vi har i Sverige, exempelvis lokalvård och äldreomsorg. Men vänd på det; För den som inte har ett arbete och tvingas välja mellan att bo på gatan eller försörja sig som just lokalvårdare och på så vis ha råd med en bostad så är nog inte valet så stort!
   Jaha.. det var väl det just nu!

   Delete
  5. "Skattepengarna är slut! ...//... Och varför är det så? Ställ dig frågan själv. Svaret kommer bli att det beror på att det är en större mängd människor som ska dela på samma pott."
   Jag skulle vilja säga att svaret snarare är att vi i Sverige i snart åtta år och EU i femton år haft ett högerstyre som premierar privatisering och privat kapital över gemensam välfärd och solidaritet. Moderaterna konsekvent minskat skatteintäkterna i takt med att befolkningen ökar, och då går inte matten ihop. Den blåa regeringen kallar sossarna för "bidragsparti" medan de själva står för större delen av bidragspolitiken, där skillnaden är att deras bidrag går till företag (sänkt krogmoms) och privata aktörer inom välfärden, där större delen av vinsterna flyttas utanför Sverige för att spara på skatteavgifter.
   Resultatet av det blir att folk får sitta upp emot 24 timmar på en akutmottagning och att sjukhusen inte har resurser att bemanna efter behov. Det kan man aldrig beskylla invandringen för. Det kan man beskylla t.ex sänkt krogmoms (företagsbidrag) för, då varje jobb den sänkningen skapade kostade närmare 1 miljon kronor, som istället hade kunnat använts till anställa 2-3 sjuk-/undersköterskor. Och då hade vi kanske inte haft 24timmars väntetid på akuten.

   Tänk ett steg längre, ta inte den enkla förklaringen och beskyll invandringen för våra åtta år av Moderaternas välfärdsslakt.

   Delete
  6. Först var det Sverigedemokraterna som var felet. Nu är det Moderaternas fel. Vilka blir det sen?

   Delete
  7. Jenny; Att kalla minskade skatter för bidrag är ett väldigt konstigt sätt att se på saken.

   Du verkar anse (eller?) att lägre skatt är ett bidrag från staten till företag/individen. Vad folk verkar ha svårt att förstå är att det är folket och företagen som finansierar "staten", inte tvärt om.

   Om jag betalar skatt och sedan får sänkt skattesats är det alltså inte jag som får pengar av staten utan staten som får mindre av mig.

   Delete
 14. Men... ni ser väl att det är det existerande systemet de sista 20-30 åren som lagt grogrunden till saker som rasism, segregation. Obehagligt som det partiet må vara, så är ju SD i hög grad en effekt av det samhälle vi har och har fått p.g.a. det politiska system vi haft och har. Där partierna varit delaktiga. Det är alltså inte bara en fråga om vänster/höger - utan vad hela systemet representerar. Ni/vi kan diskutera, resonera eller "slå" bäst vi vill med/mot SD/Jimmie Å - om de skulle försvinna, så kommer något annat komma upp i dess ställe (kanske långt värre - det är så tendenserna ofta är om man tar bort symtom istället för det egentliga problemet - värre symtom/effekter kommer nästa gång).

  Både "gamla" och "nya" svenska innevånare har ju drabbats av ett allt mer urholkande av sjukvård, äldrevård, skolor. Social och psykisk ohälsa ökar kraftigt för var år som går - och över tid så ter det sig som att korrupta eller/och ignoranta politiker normaliseras. OAVSETT vilket parti de tillhör.

  Skicka tillbaka valsedlar till ett parti som främst finns p.g.a. existerande politiska system har varit och fortfarande är ignorant, rasistiskt o.s.v. Varför?

  Ett symtom på ett osunt och trasigt system. Ett symtom är främst "budbäraren" av något dåligt.

  ReplyDelete
 15. Det är skillnad på folk som kan tänka sig att arbeta för att överleva och folk som vet att bidragssystemet väntar, eller?

  ReplyDelete
  Replies
  1. De av mina bänner som är invandrare arbetar ofta minst 10 timmar/dag inom sina yrkesområden. Ingen av dem utnyttjar bidragssystemet.

   En annan sak att tänka på:
   En från SD träffade en Same.
   Samen säger: Jasså, du gillar inte invandrare.
   SD anhängaren svarar: Det är sant, det gör jag inte.
   Då frågar samen: När tänker du flytta från Sverige då?

   Samerna är Sveriges urbefolkning!

   Delete
  2. Nu har du sett en dålig bild FB Vän.
   Innan du kommer med fåniga uttalade så bör du veta att samer är lika mycket svenskar som de som bor i Ystad exempelvis.

   Delete
 16. Det var en en korkad beskrivning tycker jag...jag är själv inte rasist har många vänner som är invandrare.Men vi kan inte bara fortsätta ta in folk utifrån ..när vi har en sådan arbetslöshet som vi har nu. I mina ögon och i min värld så hjälpar man sina egna innan man hjälper en massa andra .

  ReplyDelete
 17. Kanske beror på betraktaren. Kanske utvandring från sitt land kan vara bra även om invandring till ett annat land inte är bra för landet.
  Naturligtvis är livet bättre i Växjö än i Tchad. Ska alla tchadier därmed få fri inresa till Sverige? Då är ju alla tchadier potentiella svenskar eller att betrakta som svenskar redan nu - då bör vi hjälpa dem alla till Sverige.
  Var invandringen till USA bra för urbefolkningen? Vems perspektiv ska man utgå från? Invandringen kommer knappast att upphöra, befolkningsexplosionen visar i få fall tecken på att avta.
  Var det detta samhälle vi ville ha för 25 år sedan? Det ville nog ingen, men nu är vi där. Vad har vi gjort fel? Fortsätter vi att göra samma fel?
  Glatt presenterades för någon vecka sedan att färre var emot invandring idag än för 10 år sedan - då är ändå en överväldigande majoritet negativ till invandring. 1992 ansåg 65% att det fanns för många invandrare i Sverige, 15% ansåg att antalet var lagom. Varför fortsatte man då med samma invandringspolitik, emot en överväldigande majoritets vilja?
  Det är den svaga diffusa förnimmelsen om att det finns en elakhet inbakad i motståndet ovan, att det egentligen handlar om att vara "snäll" eller "elak". Ett betraktelsesätt som förenklar debatten betydligt vilket passar de som vissa anser dåligt insatta. D.v.s. tolkning av "dumma" blir gällande. Resonera går inte, tre ord in i resonemanget beslutas att man är antingen snäll, eller elak.
  Om man lever enligt normal afrikansk standard vill man naturligtvis hellre njuta av nordeuropeisk standard.

  ReplyDelete
 18. Även om jag inte håller med dig i allt du skriver samt röstar på SD så får har du min djupaste respekt för att hitta på något kreativt och nytt istället för att göra som de flesta andra nuförtiden; att bara motarbeta demokratin Tack

  ReplyDelete
 19. Det är värst för oss gamla uvar som tvingas stanna i detta märkliga land, lett av helt andra krafter än folkvilja och demokrati. Adjö mitt land.

  ReplyDelete
 20. Kanske inte alltför intelligent att jämföra invandringen till USA för 150 år sedan med dagens invandring till Sverige?
  Karl Oskar och kristina fick inte försörjningsstöd , lägenheter och gratis utbildning och sjukvård.
  Det kommer inte vi heller få om vi fortsätter som idag.
  Det du borde fundera på är varför Timbro, Annie Lööf och svenskt näringsliv vill ha en ännu högre invandring än idag.
  Svaret är att det behövs för att genomföra deras systemskifte.
  Inom 20 år kommer vi att ha den amerikanska varianten av "välfärdssamhälle".
  På grund av sådana som dig.

  Ungdomsarbetslösheten bland de invandrare som redan är här idag ligger kring 40 %.
  den genomsnittliga kötiden för att få en hyreslägenhet i Stockholm är idag 8,5 år.
  I denna situation anser du att lösningen är att öka antalet människor på arbets /bostads-marknaden :/
  Och den som anser att detta inte är så vidare sunt är naturligtvis "rasist".

  Förespråka gärna att Sverige förtsätter ha en 8 gånger högre invandring än Tyskland.
  Men kom då sedan inte och gnäll över "utanförskapet" när det skapas hundratals områden som husby, rosengård och bergsjön.

  ReplyDelete
 21. Mycket bra skrivet, och väldigt sant. Ett samhälle som isolerar sig stagnerar, många som kommer hit vet bättre än infödda hur viktigt det är att dra sitt strå till stacken, har en vilja att skapa sig en plats i samhället. Sådant ger samhället liv.

  Och viktigare ändå, de är människor, vi är alla människor. Den homogena nationen är en illusion, en dröm om renrasighet.

  ReplyDelete
 22. Tack för ett underbart skrivet svar! Det ger perspektiv åt de som saknar det och berarbetning åt oss som blir så oerhört provocerade av SDs retorik..
  Men också av okunnighet och brist på medmänsklighet!

  Jag vill då sannerligen inte bo i ett "gated community" men ni som vill kan ju hitta ett redan existerande och stänga in er med era mardrömmar om "massinvandring" och läsa på lite i statistiken under tiden. Liksom fundera över hur vi ska möte europas kommande behovav arbetskraft framöver.. men Framförallt börja släktforska och få lite perspektiv på var just du kommer ifrån.. besök gärna den indiska slummen och fundera över begreppet rättvisa.. och fundra över om du blir en lyckligare människa av att försöka hjälpa andra såsom du själv hade velat ha om nåt hade hänt dig, eller stänga i dig i rädsla och bara värna dina närmaste.
  Lycka till!

  ReplyDelete
 23. Tror knappast svenska invandrare började råna, våldta och misshandla amerikanare och dessutom pissa på deras land. Senast i förra veckan stoppade en vän till mig ett invandrargäng som kastade sten på scouter och ropade "heja Sverige". Respektlösa, vidriga individer finns det gott om bland nysvenskarna. Hade de satsat på att visa omtanke, respekt så hade inte SD vuxit. Vi är hundratusentals, snart miljontals brottsoffer som jag som blivit rånad och oprovocerat misshandlad otaliga gånger bara för att jag är svensk som tänker om. Har tidigare röstat på vänstern men numera känner jag ett starkt hat mot dessa individer. M

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hur vet du stt det inte fanns vissa svenskar dom betedde sig vidtigt?? Det är ett mycket rasistiskt påhopp att invandrare rånar och våldtar!!
   Det är sådana kommentater som gör att man inte ras på allvar.
   Det är ett fåtal procent av "invandrarna" som är kriminella. (Ca 2 % enligt GW persdon). Precis som hos svenskar. Underklassen har dock alltid varit något överrepresenterad i den statistiken, vilket inte är helt konstigt. Förr var det arbetare.
   Nu tänker jag inte läsa mer av ditt nånsens. Gå i terapi om du är ett brottsoffer. Det här är inte konstruktivt.

   Delete
  2. Dock vet jag inte om Nordamerikas ursprungsbefolkning riktigt höll med om att svenskarna och de andra européerna anammade den existerane kulturen eller respekterade folket som redan bodde där...
   Nu är det inte ett argument för att stoppa invandringen till Sverige, som en del rassepartier/rörelser gör gällande, men däremot ska man kanske skruva ner på romantiseringen av skildringen av Karl-Oskar och Kristinas migration.

   Delete
 24. Tack för välbehövligt perspektiv@

  Lite statistik / fakta. 2012 tog sverige emot 0.2% av världens flyktingar. Vi låg på 58:e plsts i ligan mottagna flyktingar sett till BNP. Sett till invånareamtal tog jordanien emot flest. Sverige på 12 plats.
  95% av alla flyktingar från Afghanistan finns i grannländerna.
  Siffror från migrationsverket och inlägg på "vardagsrasimen" på fb

  ReplyDelete
  Replies
  1. Statistiken stämmer säkert. Om man däremot använder mer siffror för denna statistik, så ser man att Sverige - som du säger - ligger på 12:e plats av de som tar emot flyktingar sett till folkmängd. Vore intressant att räkna på kostnaden per mottagen flykting. Att jämföra med Jordanien eller Afghanistans grannländer blir då irrelevant, ty vi har inte tältläger i gränsområdena. Vi ger flyktingar rejäla bostäder, mat, kläder, pengar. Sverige tar inte emot humanitär hjälp för att ta hand om flyktingar. Det rör sig inte om "flyktingar" som ämnar återvända till sina hemländer, utan det rör sig om folk som med största sannolikhet kommer att vara kvar i Sverige. Statistik är lurigt och det är lätt att läsa statistik som fan läser bibeln.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
  3. Det är barndomen som "kostar" för samhället! Föräldraförsäkring, förskola, skola studiebidrag etc. Rent ekonomiskt är det alltså en VINST för samhället att folk kommer hit i vuxen ålder! Det lärde vi oss i gymnasiet för 20 år sen..
   Problemet är att folk inte kommer i jobb pga diskriminering och hög arbetslöshet. Men det kan ändras förstås, med politik och konjunktur.
   OM vi nu nödvändigtvis ska prata pengar! Är så trött på dessa ounderbyggda argument om kostnader!!
   Men sen finns det även rent etiska, moraliska - medmänskliga skäl att ta emot flyktingar!!
   Jag tror det finns psykologiska skäl till att man känner sig hotad och rädd för "de andra". Prova att resa lite i världen, utanför turistorterna så kanske du inser att vi människor är ganska lika!

   Delete
 25. Grymt bra och originellt!
  SD-anhängarna ovan som slänger med påhittade siffror och fakta hit och dit visar ju endast att de sitter på avbytarbänken när IQ-laget spelar!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du hävdar att mellan 10-15% av Sveriges befolkning är efterblivna, med andra ord? Snyggt.

   Delete
  2. Yes.. you heard me!

   Delete
  3. Man behöver ju inte tolka det som efterblivna. Men kanske otrygg? Oerfaren? Ung i sinnet? ; ) låter mer positivt och som att det finns chans till utveckling! ; )

   Delete
 26. Verkligen inspirerande, blir så stolt när folk uppmärksammar felen i samhället och vågar stå emot och tycka till!

  ReplyDelete
 27. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 28. Driver du? På vilket sätt uppskattade urinvånarna dom vita invandrarna?

  ReplyDelete
 29. Har inte läst allas kommentator ovan - MEN jag bjuder dig gärna på biljetten Jimmy - om nu ingen annan ovan gör det - för jag tror du har lite att lära/ta in ...

  ReplyDelete
 30. Ja, indianerna uppskattade all invandring de fått. De har sannerligen blivit kulturberikade.

  ReplyDelete
 31. Du är bäst!! Stort TACK:-)

  ReplyDelete
 32. ensamkommandebarn från afghanistanMay 23, 2014 at 2:48 AM

  Ni som inte håller med hennes bästa skrift, det första att ni aldrig vart invandrare, krigskade, sett era barn, mor, pappa, syskon bli dödat framför dina ögon å i stunden du har vart hjälplöss å inte kan göra ett skit. Vad är mitt fel? Det Att jag är född i detta land, religion, kultur, familje, där får bara gamla gubbar får bestämma de som läser bara quran fast de inte fattar ett skit vad det betyder. Jag vill inte leva som blind i mitt liv även om jag dör, jag vill ut i världen å utförska världen. Det mitt rätt ingen fucking Hitler eller jimmi- å kmr kunna hindra mig, jag ska veta vad är mänsklihet.utbildbig, kunskap. Jag kom som flykting från afghanistan ni rasister fattar inte skit vad jag har upplevt. Hur jag kom till sverige. Jag kom inte med flygplan säkert inte med mkt pengar heller som mina föräldra har betalt resan. Jag jobbade i iran 18 timmer per dag. Gick aldrig ut för iranier är som jimmiÅ. De kalla mig smutts afghan, massa svärdomar som tvinga mig att gå självmord, dörför jobbade jag hela alla veckans dager 19 timmar för att komma till svrige. Nu jag tar studenten efter 5 år och har valt bästa utbildingen. Jag är tacksam till alla svenksar som har så mykt respekt för mig som invandare. Å jag kmr aldrig vändaryggen Sverig! För Sverige har gett mig allt som mitt land inte gav mig. Det att jag lever så glad å inte blind som jävla talibaner eller jihadister är på grund av de goda svenska folket inte jimmi Å. Jag har mkt att berätta ... ursäkta för stav å gramatikfel@@ respekt kärlek till alla svenskar särskilda för våra missnöjda systrar å bröder SD. Eftersom de behöver det mest!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för att du delar med dig av din berättelse!

   Delete
 33. Såg dock inget om att Robert och Arvid brände Hästkärror, rånade Indianer på deras pälsjackor och trummor ?

  ReplyDelete
 34. Jag önskar jag kunde göra den iaktagelsen och göra kopplingen, jag önskar också att jag kunde uttrycka mig på det sättet i skrift för att få fram mina slutsatser.
  Tack för att du agerade och att du gjorde det riktigt smart.
  Jag önskar också att jag orkade debattera med dig som sitter och skriver massa smörja i kommentarerna här. Men jag orkar inte, om du tog och drog ut huvudet ur arslet var villig att diskutera, debattera och ta till dig fakta vore det en annan sak. Men det vill ni inte, så därför fortsätter du hävda saker som "jag är inte rasist, men.." och "massinvandringen kostar pengar". Men guess what! Jo, du är rasist och nej, invandringen kostar inte pengar, det finns färsk forskning på det.

  ReplyDelete
 35. Är rörd av denna debattlust som uppenbarat sig i kommentarsfältet. TACK för att ni tar er tid att skriva. PS. glöm inte rösta imorgon.

  ReplyDelete
 36. Fint skrivet. Tyvärr är verkligheten aldrig riktigt lika entydig, som man skulle önska. USA var till 90% obefolkat, så Karl-Oskar m.fl. fick gratis land att leva av. Ursprungsbefolkningen (indianerna) gick det inte så bra för... Invandrarna till USA fick inte en cent i bidrag. Däremot är ju USA fortfarande den stora symbolen för ett mångkulturellt samhälle. Trots sin positiva erfarenhet av invandring och mångkultur tar USA ändå emot färre syrianer och somalier än lilla Sverige.

  ReplyDelete
 37. Torgkassa

  Vi erbjuder Kvalité och snabb service och vet att det är mycket viktigt att få saker gjort snabbt , därför kan vi erbjuda service avtal Från 99:-/mån så du får snabbt på plats service (även distans avtal)och så ser vi till att du alltid håller ditt kassasystem uppdaterad med den nyaste programvaran!

  Kontakt información:

  Norra Ågatan 5 A Arboga Västmanland 732 31
  teléfono: 0589-10031
  Site: www.kassanetto.se

  ReplyDelete