Monday, September 19, 2016

Hur blev den där sommaren 2016 då?

Mina planer för sommaren:
Började med midsommar hos kompisar i Skåne. Idylliskt värre var det. Barnen och jag stannar kvar i Skåne hos mina föräldrar. Solrosen jobbar en vecka i Sthlm. Jag träffar släkt och vänner. Sen Bohuslän. Ev. via vänner i Blekinge. Tre veckor Bohuslän. Får olika besök av fina vänner. Sen åker jag och jobbar en vecka i Sthlm medan resten av teamet kör en fjärde vecka. Jag kommer tillbaka, plockar upp dem och åker tillbaka till Skåne. Turar till Helsingör en dag. Solrosen och jag får vår julklapp i form av barnfri middag och övernattning. På vägen till Stockholm kör vi Kolmården.

Andra planer: läsa läsa läsa för jag är i ett läsflow. Vann en bok i Lunds universitets alumnitävling idag - blev glad som ett barnkalas!

Hur det blev: Ganska precis som tänkt. Ohyggliga utgifter för bilen som krånglade gav mig dock ångest jag inte hade räknat med. Inget Blekinge blev det. Många lästa böcker blev det. 
Hur länge ska du vara ledig? 

5,5 veckor.


Hur det blev: Det var jag. Det kändes länge men väldigt skönt. Jag var inte det minsta rastlös som jag trott.
Vad ser du mest fram emot?
Att vila, koppla bort jobbet, få energi. Läsa. Se utöver fjorden från kökssoffan i stugan. Springa sisådär varannan dag/kväll.

Hur det blev: Jag kopplade av. Läste. Sprang dessvärre bara tre gånger. 
Vad kommer du att köpa inför semestern?
Köpte nya shorts och fladdriga byxor härom veckan. Kanske köper nåt slags iphonehållare för löpning också.

Hur det blev: En iphonehållare blev det. Ännu inte välanvänd. Köpte långbyxor till barnen där i början när det var kallt och vi bara hade packat med tunna byxor. 
Kommer du att bli brun?
Nej, men kanske rosa och fräknig.

Hur det blev: inte särskilt brun. Ganska rosa och fräknig.
Vad kommer du att äta?
Skaldjur i Bohuslän. Sallader med ostkuber. Tårta/paj. Blåbär.

Hur det blev: Massor av ovanstående men inte lika mycket skaldjur som jag trott kanske. Desto mer lösgodis. Jag detoxar mig från det nu.
Vad kommer du att dricka?
Kolsyrat vatten. Saft. Iskaffe.

Hur det blev: Inte så mycket iskaffe som jag trott men vanligt kaffe. Och te. Mer vin än jag trott. 
Vad kommer du att ha på dig?
Shorts, linne/tshirt och birkenstocks.

Hur det blev: Som väntat. 
Det här lyssnar jag på i sommar:
Ljudböcker, podcasts, sommar i P1.

Hur det blev: Som väntat.
Hur kommer du att göra dig illa?
På myggor och fästingar.

Hur det blev: Bara nån enstaka fästing. Men jag skrapade knäet och låret på snäckor en stege på bryggan.
Vad oroar du dig för?
Att bilreparationen blir så dyr att vi måste lägga massa sparpengar på den. Att barnen ska skada sig. Att solrosen och jag ska tjafsa om sånt som sömn, matlagning, passa barnen vid brygga/grill/annan fara.

Hur det blev: Vi tjafsade oerhört lite. Nästan ingenting faktiskt. Ofattbart harmoniskt. Flera gånger när jag t ex instagrammade tänkte jag att "oj, nu tror folk att jag lägger ut idylliska bilder men mörkar gnäll och bråk - fast jag har ju på riktigt inget gnäll och bråk att visa". Mycket lyxigt och fint. 
Hur kommer du att minnas din semester sedan i september?
Som att den gav energi och fina minnen. Som att den känns längesedan. Som att jag "lived the dream" i många avseenden pga är privilegierad, har haft tur samt gjort ett par drag som visade sig vara smarta och fördelaktiga när det kommer till sommar. Har många semesterdagar, har ännu fler sparade dagar och massor med föräldraledighet kvar t ex. Och tillgång till stor, fin sommarstuga plus god ekonomi gör att jag sannolikt behöver oroa mig minimalt för den där bilreparationen egentligen. Bara lyxen att äga en bil som i princip bara används för utflykter och semester gör ju att jag kan sälja den och spara pengar framöver om det skulle krävas.

Hur det blev: Jag minns den som jättefin och minnesvärd. Som att vi tyvärr hade lite sämre väder än många andra pga var vi befann oss. Så jag vill väldigt gärna ha en solsemester att se fram emot i vinter. Jag minns Es mod och styrka att gå i simskola i våtdräkt fyra veckor i havet oavsett väder. Jag minns att S blev tre år och stor, klok, frågvis, medveten och rolig att hitta på saker med - även om han också är en badkruka. Jag minns hur mycket jag njöt av att vara med mina barn och kände mig kär i dem och ibland ville hänga med dem, bara dem, och inga andra. Jag minns solrosens och mitt teamwork och våra kvällar med bok, film, godis och att jag citerade boken Maken och frågade honom om han vill gifta sig med mig och att han sa ja.

2 comments:

 1. Spännnande med frieri! Trodde att ni redan var gifta...

  Låter i övrigt som en fin sommar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den var överlag superharmonisk. Fin att bära med sig. Och nej, inte gifta men på nåt sätt ska vi alltså bli det framöver. Funderar över olika alternativ att verkställa men har inte bestämt oss ännu. Ni är gifta väl? Hur gjorde ni?!

   Delete