Friday, December 5, 2008

Här ska renoveras badrum!

Skatteåterbäring igår. ROT-avdrag och sänkt ränta idag. Det är knappt kvinna tror att det är sant hur bra hon har det.

Säga vad kvinna vill men det har sannerligen blivit avsevärt bättre för min privatekonomi med alliansregeringen. Det är som om Robin Hood kommit till mig, rakt in i mitt sovrum och levererat säckar med guld.

7 comments:

 1. jag funderade på att säga vad jag vill om alliansregeringen men avstår nog vid närmare eftertanke. kan lätt bli så tråkig ton när jag öppnar munnen i politiska sammanhang. men jag kan ju sammanfatta: jag fullkomligt och innerligt föraktar varenda drag alliansregeringen gör. idag ogillar jag mest nyamko sabuni. oavsett vad det inneburit för din privatekonomi. men grattis till dig. synd för alla dom som gått ur den apdyra och icke så förmånliga arbetslöshetskassan tack vare alliansens kollektiva bestraffning av bidragsfuskare och som nu står utan jobb pga av den sk finanskrisen som fö finansministern, som jag också starkt ogillar, anders borg förnekade in i det sista. också ett smart drag. nu sa jag visst nåt iaf. skräll. jag tenderar ju annars att vara så timid och försiktig och verkligen nyanserad och saklig i av mig själv. jag är bitter idag. beror bland annat på dom förbannade vellingemoderaterna och det nya språkkravetförslaget.

  ReplyDelete
 2. Hej Lisa! Alltså det här med tråkig ton känner jag så väl igen. Men igår kan i alla fall ingen anklaga mig för sånt.
  Jag skulle nog säga att det var korkat att lämna a-kassan av dem som gjort det, speciellt som de sannolikt fått mer pengar i plånboken efter jobbskattavdragets införande.

  Men men. Vad är det som hänt i Vellinge? Det har jag nämligen helt missat.

  ReplyDelete
 3. en kdare i kommunfullmäktige la in ett förslag om att kommunen skulle ta emot 2 eller 3 ensamkommande flyktingbarn. det blev nej till att utreda o sen fick kdaren så mycket hotbrev och dyl att han fick avgå. en vellingemoderat försvarade gärningarna på debatt häromdan...

  ReplyDelete
 4. ja, jag undrar vad min arbetarklass familj med vänner som alla jobbar på saab eller volvo aero i trollhättan och jag är mer tveksam till att dom är lika lyckliga som du.

  men herren ger och herren tar.. eller mer passande här kanske: alliansen ger och alliansen tar.

  ReplyDelete
 5. Lisa, just det ja, såg ju t o m Vellingesnubbarna på Debatt. Galet, galet att inte kunna tänka sig ett så litet antal. Men lite märkligt om det ska lagstiftas om en sån detaljsak också.

  Jenny, nu tar vi det här från början. Det är inte regeringen som driver bilfabriker. Det är inte regeringen som anställer fabriksarbetare. Jag förstår att det är trist för dem som blir avskedade. Jag förstår att de kan vara besvikna. Men sin besvikelse får de ringa sin arbetsgivare om, inte regeringen.

  Den som verkligen vill att just de här 2721 individerna ska ha just det här jobbet kvar får gärna stödköpa personbilar för min del.

  Regeringen å sin sida gör ingen skillnad. Alla har fått jobbskatteavdrag. Alla får nyttja ROT-avdrag. Och sänkt ränta (inte regeringens förtjänst, men riksbankens) ger alla med lån mer kvar i plånboken. Breda satsningar som gynnar många, inte populistiska planekonomiska insatser som det vore att förstatliga en bilfabrik.

  ReplyDelete
 6. senast jag kollade så tror jag inte att hela sveriges befolkning ägde sina egna lägenheter heller.

  ReplyDelete
 7. Nej, inte senast jag kollade (för fem minuter sedan) heller. MEN - jag blev inte förvånad över vad jag fann. I snitt äger 52,8 % av svenskarna sitt boende. Och tänka sig, i vad som benämns södra mellanbygden (här ingår just t ex Trollhättan å Uddevalla) är andelen avsevärt högre, hela 68,6 %. I Sthlm är det bara 36,5 % som äger sitt boende. Med andra ord är ROT-avdrag i mångt och mycket också ett glesbygdsstöd. Ponera t ex den nyblivne arbetslöse fabriksarbetaren som bryter ihop och sen går vidare med att starta renoveringsfirma och får massa jobb eftersom alla kommer vilja renovera.

  ReplyDelete