Friday, November 26, 2010

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det

Jag har väl mina nojor precis som andra har sina. Men (kanske inte helt oväntat med tanke på vad jag jobbar med, men ändå) inte på ett område, inte alls.

Lilla cheetah kommer sannolikt att bli för full, ha sex med nån den inte tänkt ha det med, glömma eller strunta i kondomen, vakna i fel tält på festivalen, ha gjort av med mobilen, ha dagen-efter-ångest grande.

Det är okej. Det är lugnt. Jag är helt införstådd med det och tänker inte försöka bli en rabiat världsfrånvänd galenmorsa som tror att jag kan förhindra det där om jag bara vaggar cheetahn rätt.

Saker måste få "råka bli". Cheetahn måste få sina egna erfarenheter [1]. Allt jag hoppas på är att jag ska kunna lära cheetahn att reflektera, tänka efter, göra om och göra rätt. Och att cheetahn om den vill ska känna att den kan ringa mig eller cheetahpappan för råd och stöd å slippa vara så jävla perfekt.

PS. Påminn mig om att jag skrev det här när lilla cheetah kommer i tonåren. DS.


[1] Även om min farbrors devis är att vi måste lära oss av andras misstag för vi hinner inte göra alla själva. Å det ligger förstås nåt i det med.

No comments:

Post a Comment