Tuesday, November 27, 2012

Super dad's night out...

...är det ikväll. Det betyder att solrosen å hans kompis fått en skräddarsydd helkväll.

Jag å Sofia tänkte att det vore bra med en kurs i barnolycksfall. Om vi anmälde oss skulle det förstås innebära att våra barns fäder fick vara hemma på pass den kvällen. Så vi tänkte om. Å anmälde barnens fäder. De fick inte veta vad de skulle på förhand utan har fått numrerade kuvert under dagen med info om var de ska infinna sig, mötas, gå osv. Rena rama skattjakten alltså. Kan medge att vi som arrangerade kan ha varit mer exalterade än deltagarna själva.

Efter kursen har de ett bord för två bokat på grill å på lappen i kuvertet står att de får betala notan från sitt teams gemensamma konto. Vi funtade på att förbeställa meny att bjuda på men eftersom vi bjöd på kurs (och "barnvakteri") blev vi snåla å tyckte det räckte med halva middagen. Å så får de välja maträtter själva vilket kanske är roligast ändå.

Återstår att se om det var nån succé. Jag kan tänka mig några alternativ:

1. De gillade kursen å propsar på att Sofia å jag också ska gå den samt gå ut å äta nåt gott.
2. De gillade kursen men framför allt middagen.
3. De tyckte inte om kursen men uppskattade initiativet å gillade middagen.
4. De tyckte inte om kursen å blev sura för att vi "tvingade" dem. Därför kunde de inte njuta av middagen utan satt mest å surade.
5. De gillade inte kursen å kommer som hämnd boka in Sofia å mig på bestraffningskurs i nåt ämne som vi är ointresserade av typ bygg en julbock, kristendomskunskap eller konflikthantering med tonåringar (kan en ju förvisso få nytta av framöver...).

10 comments:

 1. Tänk vad ofta jag sitter och småskrattar när jag läser din blogg... :-)

  En sån där kurs har jag velat gå länge, vet att vissa BVC ordnar och har försökt att ligga på vår lite. Sen tänkte jag anmäla mig till en helgkurs, men nu känns det lite tight.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var tydligen mest HLR så kanske inte så praktiskt att ligga på golvet som preggo i slutet. Verkade mkt matnyttigt å en del nytt sedan jag själv var på HLR nån gång under skoltiden.

   Delete
 2. Shit vad snälla ni är, värsta bästa fruarna. Jag skulle blivit så glad. Ni borde typ få medalj eller nåt. Eller i alla fall same treatment. Blir inspirerad.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst är vi. Även om vi faktiskt inte är fruar :-) Jag skulle också ha blivit glad.

   Kul att du blir inspirerad förresten, visst är det kul att överraska å ibland mycket roligare att ge än att få!

   Delete
 3. ah. tänkte inte på det.

  ja det är verkligen roligare att ge än att få. håller på att planera jul och födelsedagspresenter här nu, bror fyller 30. vill ge honom nåt han har minne av. tänker Lidingölopp. Snällt eller dumt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. På gränsen tänker jag. Beror på hur mkt tid han har att träna. Saker som kräver mkt förberedelser kan ju lätt bli kravfyllda å jobbiga istället för bara kul. Men principen gillar jag verkligen! Jag hade dock själv fått hjärtklappning av tanken på ett Lidingölopp...

   Delete
 4. Replies
  1. Nånstans mellan 2 å 3 skulle jag säga. De uppskattade HLR-delen. Tydligen var det majoritet pensionärer. Mkt konstigt på en kurs om barn tycker jag. Ska de rädda livet på barn i parken eller sina barnbarn?

   De gillade dock middagen som de ägnat åt nåt slags svensexeplanering snarare än att prata om sina fantastiska sambos å fina barn. Det blev vi lite bittra över.

   Delete
 5. Blev det succe och gillade de kursen? =)
  En sån där kurs kan jag tänka mig är bra att gå på och jag skulle vilja göra det. Men jag hoppas att MVC kommer att hålla någon slags liknande kurs för jag vill hemskt gärna veta vad jag ska göra om olyckan är framme i framtiden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag har hållit ögonen öppna men vårt BVC hade ett anslag där det stod att vi kunde låna deras lokal om vi SJÄLVA anlitar nån som håller kursen för oss. Det gör mig mkt irriterad...tycker de kunde arrangerat också även om vi fick betala förstås.

   Delete