Thursday, July 4, 2013

Vecka 34-35

Plötsligt är det alltså vecka 35. Jag har gått in i förlossningstankar rätt mycket. Har fått en känsla av att den här bebisen inte kommer stanna i magen till den 13 augusti. Tryck neråt, märkliga ilningar som elektriska stötar å helt ny känsla av sammandragningar. Går säkert över tiden bara för det. Vilket skulle vara praktiskt av skäl såsom förskola, solrosens jobb mm. men mindre kul för mig som ska bära längre tid å sannolikt föda ett större barn i så fall såklart.

Läser boken "Att möta förlossningssmärtan" å boken "Att föda". Börjar liksom bli läge att ladda upp. Påminner mig om sånt jag tänker kan vara bra att komma ihåg. Att ingen värk kommer tillbaka. Att smärtan tar mig närmare bebisen. Att det totalt sett är mer paus än värk under en förlossning.

Tänker på allt det jag gillade med förra gången: att det gick hyfsat smärtfritt å lugnt å snabbt fram tills att jag var helt öppen. Att jag hade supernytta av profylaxandningen, avslappningen å att kunna "gå in i mig själv" å vara lugn.  Att inget gick sönder. Att jag kände min kropp, dess styrkor å begränsningar väldigt väl. 

Å så läser jag att ingen förlossning är den andra lik å att samma person ofta har helt olika upplevelser å önskar olika saker vid olika förlossningar. Jaha. Jag som "vet" att jag gillar mörker å kall blöt handduk över ansiktet å inte vill ligga ner... Inget får en tydligen vara säker på... Å planen är ju dessutom att bebisen ska ta sig ut ett annat håll den här gången...

Min förväntan/inställning: minimalt med smärtlindring, att det går relativt snabbt, att jag säkert går sönder lite mer än vad jag tycker är "rimligt". 

"Man kanske inte litar på att förändringen kan vara något vackert".
Nej precis. För allvarligt talat. Oavsett ideal å yada yada. Det är mig väldigt främmande att tycka att det skulle vara "vackert" med strimmiga hängbröst å magar, kissläckage i trosan mm. Förändringen kanske kan vara "värd det". Men vacker, nej knappast.

Tung är jag också nu. Otymplig. Ogillar att köra/åka bil å allt annat där en måste sitta upp. Gillar kakor. Cheetahn å jag bakade den här idag. Bröade formen med kokosflingor. Superenkel. Supergod. Rekommenderas.

Note to self: hyra TENS-apparat. 

4 comments:

 1. Vad kul att du bakade kladdkakan. Tack för länk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så lite så! Det blir snart en repris på den har jag f ö på känn... Mums så god den var!

   Delete
 2. Mina förlossningar var tyvärr lika onda och långa, dock olika lösningar på ontet från vårdens sida, föredrog första förlossningen ur den synvinkeln (epidural istf petidin). Vi får se hur nästa blir ;)
  Önskar dig en angenäm upplevelse dock, men inte före 3aug, för då vill jag träffa dig :)
  Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, hört så mycket blandat om epidural att jag blir alldeles snurrig. Vissa lovordar (visst var det du som ville gifta dig med den?!!) å andra tycker den förstör.

   Ja visst vore typ 5 augusti en bra dag så att vi hinner ses den 3e!

   Delete