Wednesday, January 22, 2014

Ekofronten

Se det går rätt bra det här får jag säga. I lördags megastorhandlade vi på ica maxi för 1330 kr. 600 av dem var eko/miljömärkt/närproddat. En del av det övriga fanns inte som såna alternativ. T ex nappar, frusen mango, tortillas och rå finlax. Köpte även vin till dricka och matlagning på systemet. Enbart krav OCH fairtrademärkta. Så hade vi middagsmat för en hel vecka. Bland annat lammchili med tortillas, färska vårrullar och asiatisk nudelsallad med lax.

Sen kompletteringshandlade jag lite i måndags. Färska kryddor i thaibutik - knappast eko men väldigt mycket för 45 kr. Majskrokar, mjölk och riskakor - definitivt eko.

Och idag handlade jag för 355 kr. Av det var allt (6 av 9 varor) eko utom tre saker som totalt kostade 125 kr: två avokadosar, en kvarts vattenmelon och en ost.

På melonsidan fanns inget alternativ och cheetahn har önskat sig vattenmelon till kalas. Jag kompenserade med att köp ekovindruvor i alla fall. Avokadon kostade två för 20 - eller två eko för 35. Jag snålade. Och på ostfronten vill jag faktiskt inte ha nånting annat än Wästgöta kloster. Jag kan inte kompromissa. Men skulle WK göra en ekovariant skulle jag vara den första att köpa den.

Antecknar ni, intresseklubben?

3 comments:

  1. Det känns konstigt att din affär inte har ekotortillas. Det finns ju till och med i samma märke som gör allt det andra (Santa Maria?). Be dem ta hem. :)

    ReplyDelete
  2. Jag blir väldigt inspirerad måste jag säga, och har nu börjat spara mina kvitton för att kunna få en bättre överblick över hur mycket vi lägger på mat och hur mycket som egentligen är eko. Vi har ganska höga matkostnader, men jag är rätt säker på att det inte beror på ekoinköpen utan på annat. Skrev redan i september om att jag ville se över matekonomin så att vi kunde köpa ännu mer eko utan att behöva lägga mer pengar på mat, men det krävdes några månader med mycket utgifter (dec och jan) för att jag skulle få sparken i baken...

    ReplyDelete
  3. Ska bli kul att se vad du kommer fram till Jenny! Här känns det som att pengarna rinner mellan fingrarna... :-)

    ReplyDelete