Tuesday, July 28, 2015

Regnet det bara öser ner

Vi hade ett hej dundrande namnsdagskalas för alla Kristinor förra fredagen. Kolakrans. Kladdkaka med lavendel. Flädersaft. Namntävling för nya stugan. Tipspromenad. Man kunde vinna att få en bild på sig själv på väggen i stugan. Det regnade inte!

Alla lag hade alla rätt. Två lag blev dock diskade eftersom de glömt skriva namn. Två namnförslag fick precis lika många röster. Vi har ännu inte orkat ha ny omröstning. Minsta namnsdagsbarnet fick klippa invigningssnöret.På helgen hade vi invasion av släktingar för kusinens treårskalas. Det spöregnade. Den lilla stund det faktisk var klarblå himmel fixade vi wifi. Vissa av oss klättrade på tak för att lösa det. Vissa av oss inspekterade från marken.Annars har jag målat brädor och lyssnat på Värvet. Brädorna blev en extremt fin vägg med hyllor. Ska visa bild på den på sikt. Sen fick jag feeling och målade våningssängen i furu också. Allt fick ske under tak för det regnade.


 Vi kollade båtar och strand en gång. Det blåste och barnen hoppade med gummistövlar i en vattenpöl mellan klipporna.Vi åkte till Ikea. Igen. Är trött på Ikea och allt de säljer. Köpte småsaker. Tyget vi ville ha hade utgått. Lamporna var fula. Den vi ändå köpte var hemsk väl hemma så den måste lämnas tillbaka. Vi åkte till Göteborg en dag också. Gjorde Alfons Åberg. Sen mötte vi Jonna på Plilta, lekte och åt middag. En toppendag. Barnen somnade 18.40 i bilen. Hade tänkt bo kvar på hotell och gå på universeum eller nåt men ändrade oss pga hutlöst inträde och snålhet. Tillbaka i stugan. Och det regnar. För varje gång jag går ut behöver jag mer kläder. Jag som ogillar strumpor fryser så att jag måste ha strumpor och skor. Hade ju varit sin sak om en kunde ligga inomhus och läsa bok och se på film. Men t ex en viss soon to be tvååring vill annorlunda. Tur att blåbären växer bredvid verandan. Kanske ska leta svamp imorgon. Men det lär ju regna. 


No comments:

Post a Comment