Saturday, October 14, 2017

Festlistan

Vem kan motstå en festlista? Inte jag. Och inte Sandra, Jenny eller Hanna heller.

– Vilken är den roligaste fest du någonsin varit på?
Nobelfesten 1998 slår det mesta i festupplevelser. 

Men antagligen hade jag roligast på någon hemmafest våren 2002 i Lund (då var det t ex Lundakarneval) eller i Malmö 2007. Roskilde 2002 gick inte heller av för hackor men det är ju inte någon fest i regelrätt bemärkelse. En kollektivfest på Tjärhovsgatan typ 2008 där man kunde köpa lott och shot (läkarsprit) var också en höjdare. 

– När var du riktigt full?
Senast var det på en kräftskiva 2009 om jag inte minns fel.

– När gjorde du något pinsamt på fest?
Tycker inte jag varit så pinsam men kanske taktlös och gränslös och utan självinsikt? T ex när jag dissade värdens hund "för att den inte är vit och lurvig" på en efterfest jag bjöd in mig själv till. Eller när jag och min vän S lade folks skor i ugnen på en fest när vi pluggade i Manchester och lurade i dem "att det är en svensk sed och vi gör alltid så på ett visst datum i Sverige".

– Vilken är den peppigaste låten?
Jag ger er min topp tre utan inbördes rangordning: 
Pet Shop Boys, Always on my mind
The Ark, Calleth you, cometh I
Håkan Hellström, Kom igen Lena. 

Bubblare: technoversionen av country roads.

OBS. Jag dansar mycket sällan. Jag gillar det inte - nån av ovanstående låtar eller motsvarande krävs. Och ett par glas vin. Vi hade bugglektion som inslag på jobbets planeringsdag i onsdags. När jag informerades om att detta skulle äg rum trodde jag att de skämtade (och sa eventuellt att dansgolvet är för dem som inte har råd att står i baren). Sen var jag med en bra stund i alla fall för man får ju bjuda till. Jag ser mig själv mer som den som sjunger eller spelar i bandet. Jag tycker att karaoke kan vara rätt kul. 

– Vad känner du dig snyggaste i?
Svart överdel och jeans, örhängen som syns.

– Beskriv en perfekt fredag.
Att gå från jobbet, träffa solrosen och/eller goda vänner för aw och middag som glider över i drink i nån bar är en favorit. Bygger dock på barnvakt numera (dvs. händer mkt sällan) pga orkar inte vara ute länge om jag ska hem och gå upp med barn morgonen därpå.

– Vem är du på efterfest?
Älskar en bra efterfest. Hänger oftast i en soffa och pratar med gamla och/eller nya bekantskaper om politik eller nån teori/idé jag snöat in på. Sen somnar jag där. Vore det inte för efterfesten till min 30-årsfest hade det sannolikt inte varit solrosen och jag idag.

– Bästa walk of shamen du gjort?
När jag åkte direkt från första övernattningen hos solrosen till frukost och skogspromenad med vänner. 

– Vad ska du göra i helgen?
Vara ensam hemma, gå på yoga och skogspromenera.

No comments:

Post a Comment