Friday, October 13, 2017

Home alone mom version

Jag har hört talas om kvinnor (ffa som lever i heterosexuella parrelationer med barn) som när de är ensamma hemma fokuserar på att plocka och städa. No offense och absolut ingen shaming av andra kvinnor, men: jag förstår det inte.

Denna kvinna har två sällsynta dygn ensam hemma framför sig och här ska det maxas slappe. Barnprylarna på hallgolvet får ligga där de ligger. Högen bredvid kylen kan vara lugn. Inte en pinal ska flyttas. Ska inte ens diska nåt förrän söndag kväll. Dessvärre kommer jag behöva starta spisen när jag ska rosta kikärtor men det får det vara värt.

Jag vinkade i morse av resten av teamet vid tåget, lyssnade på Bee gees To love somebody och åkte till jobbet. Vid 17 lämnade jag kontoret, åkte till Ica Liljeholmen och fyllde en korg med smaskigheter. OBS inga excesser men sånt jag gillar: typ BabyBel, tunnbröd mm för att göra smålandsrullar och ett gäng chokladpraliner. Köpte sushi på vägen hem och åt den på följande ljuvliga barnfria sätt:
- med tända ljus som ingen på pin kiv blåste ut mitt i måltiden
- sittande hela måltiden
- med ipad med VUXEN-program på köksbordet
- med vatten, te och vin som måltidsdryck. OBS inte blandat utan i tre olika glas/muggar.

Sen klädde jag om till morgonrock, tvättade ansiktet och lade en ansiktsmask. Tände massor av ljus i vardagsrummet (OBS hade släckt dem i köket) och sjönk ner i soffan med påfyllning av vin i glaset och te i muggen.

Imorgon kommer jag säkert vakna tidigt men kommer ligga kvar i sängen, kanske hämta dit tidningen och en kopp te. Sen ska jag yoga och skogspromenera. På söndag kanske träffa en vän. I övrigt läsa bok och tidningar, lyssna på poddar, se på tv och kolla över mitt tjänstepensionsval och investeringar (förstår att sistnämnda låter trist för många men jag tycker det är hyfsat kul). Möjligen badar eller duschar jag på söndag och gör en omgång müsli och startar en tvättmaskin precis innan familjen kommer hem.

Förlåt mitt 20-åriga jag, förlåt. Jag vet (och förstår) att du skäms över mig som inte detaljplanerat mer sociala aktiviteter och sprit. Jag minns hur du till din mamma sa: "NÄR slutade ni egentligen tycka att det var kul att göra roliga saker på kvällarna?" Men jag jag hoppas att du är stolt över att jag fortfarande inte prioriterar hushållsarbete.

3 comments:

  1. Åh det låter som en fantastisk helg! mvh inte alls avis ;-)

    ReplyDelete
  2. Ja det var fantastiskt och rekommenderas varmt!

    ReplyDelete