Wednesday, September 1, 2010

S, V, MP va bra!

Kom igen nu Sverige!

Idag på en föreläsning kom frågan om det är så att våra nära och kära tycker att vi har förändrats sedan vi började studera på socionomutbildningen. Finaste Lisa svarade instinktivt att ja det tycker min släkt. De tycker att jag har blivit argare.

För mig och för Lisa, så rösta för i helvete på den rödgröna röran.

Men kanske inte mest för min och Lisas skull. För vi kommer alltid att klara oss. Vi kommer med största sannolikhet aldrig att hamna på gatan som prostituerade, hemlösa och med ett injektionsmissbruk. Helt utan pengar.

Rösta på den rödgröna röran för de människorna som finns där i våra marginaler.

För ett humanare Sverige! För en rödgrön röra!

Hurra!

Amen!

Btw, har inget alls emot feministiskt initiativ. Har till och med varit medlem en gång i tiden. Men FP? Kräks.

Jag tycker inte att jag ska behöva uppfostra mina barn på skoltid eller att mina barn inte ska få gå dit i burka.. liberalt parti? öööh nej. Kanske för 100 år sedan.

Så att ni inte tror att alla här är så kallade "liberaler".

Själv är jag socialliberal.

2 comments:

 1. De i marginalen har varit där ganska länge, dvs de har varit i marginalen under en rödgrön röra (som ju styrt Sverige under väääldigt länge). mig veterligen har de varken fått det sämre eller bättre de senaste 4 åren. Mig veterligen går heller inte de borgerliga till val på ett inhumanare Sverige, med fler hemlösa, missbrukare och barn på gatan. Min lilla erfarenhet av socialtjänsten (förvaltningsdomstol) är att problemen där är så stora (ja då tänker jag framförallt på personalen, styrningen och organiseringen) att regeringsskifte har rätt lite betydelse. denna fråga kanske får bli ett separat inlägg på en annan blogg.
  För övrigt tycker jag inte barn ska bära burka, och i skolan bör de kunna förbjudas. Det kanske för övrigt är en diskussion som passar på den här (feministiska) bloggen!

  ReplyDelete
 2. Well, du tycker att folkpartiet, antar jag, står för de mest humana åsikterna. det tycker inte jag. jag tycker att de hittas inom den rödgröna röran.

  Sjukförsäkringssystemet är en ytterst ohuman politik som de rödgröna tack gode gud vill ändra på till exempel.

  Bostadspolitiken som förs av de olika blocken tycker jag också skiljer sig åt och där tycker jag helt klart att de rödgröna har en mer human syn.

  Och jag vet inte, de i marginalen har de alltid dåligt men jag skulle gissa att de blivit fler de senaste. Kan kanske inte bara skyllas på allianspolitiken men till en viss del tycker jag ändå det. Återigen har det ju varit så att många utförsäkrade har hamnat hos soc istället och då blir det mindre pengar att röra sig med på en gång. Fler människor än någonsin finns hos kronofogden med mera.

  Vad gäller burka på barn så tycker jag det är ett märkligt val precis som när småbarn har andra "vuxenattiraljer". Men det är väl en fråga som föräldrar borde få besluta om.

  ReplyDelete