Friday, November 29, 2013

Tror ni att TV4 eller Mama ringer först och vill göra reportage?

Gick all in å shoppade pyssel och adventspresenter för en mindre förmögenhet igår. Det är dags för den här mamman att bli pysslig och hänga med stora cheetahn lite mer. Det blev rätt lite sånt när jag låg däckad med tandvärk.

Nån 24-dagars paketkalender blir det inte. Jag tänker mig däremot ett paket varje söndag i advent. Varje söndag kommer tomten att ha lämnat en julpåse med paket i bredvid hennes papperskalender tänker jag.

Nu på söndag kommer hon att få måla och dekorera en ljusstake och sätta i ett 24-dagarsljus. Och så får hon en julbok med ett kapitel att läsa om dagen fram till den 24e. Tänkte också att vi ska gå på barngudstjänst i kyrkan på söndag eftermiddag. E har bara varit på barndop och bröllop när hon var bebis så kan vara kul. Och framför allt pedagogiskt att lära sig lite om varför vi firar jul tänker hennes mamma (som förvisso inte är kyrkomedlem eller kristen men ändå tycker att det hör till allmänbildning och tradition att skråla Hosianna).

Andra advent blir det ett paket med glitter, luciakrona och tärnljus inför Lucia. Vitt lussenattlinne finns kvar sedan min barndom. Edith provsov i det förra veckan. Tror att krona kommer göra stor succé. Well, utesluter inte att hon ogillar det och hellre vill vara tomte för den delen...

Söndagen därefter blir det en barnvänlig julkrubba i trä. Nåt slags handmålad fair tradesak från Sri Lanka som jag beställt på nätet och väntar med stor spänning på. Övervägde först att vi skulle tillverka en egen i papp men kände sen att det blir för avancerat. Måste vara nåt som går att leka med och är hållbart om det ska funka. Note to self: skaffa halm.

Sista advent kör vi ett paket med pysselbonanza. Tejp, klistermärken, frigolitgran att måla och dekorera, tomtar att sätta på fönstren. Kanske nåt mer som jag kommer på till dess.

Redan nu i helgen tror jag för övrigt att vi ska skaffa gran och hänga upp stjärnor i fönstren. Eftersom vi åker bort den 19e får vi sätta igång om vi ska hinna ha nån julstämning här hemma. 

Sa jag förresten att jag igår även gjorde ett Ernst Kirschsteigerinspirerat arrangemang i köksfönstret med amaryllisar i glasburk med silverrosett?

No comments:

Post a Comment