Thursday, January 12, 2012

Saker jag vill göra samma som mina föräldrar

Lät jag neggo? Antagligen. Men alltså, det händer ju saker i vår omvärld å med oss själva. Å tidigare generationer bör inte på minsta sätt bli förorättade över att de gjorde annorlunda än vi vill idag. En massa saker (salt å socker i barnmat, ehec, språkutveckling å munrörelser vid matning, säkerhetstänkande etc.) var inte beforskade när jag själv växte upp men precis som att vi idag har bilbälten kan vi ju också ta till oss av andra nyvunna kunskaper. Å jag är säker på at cheetahn en dag kommer att uppfostra sina potentiella kids med helt nya kunskaper kring hur detta kan göras på bästa sätt.

Samtidigt är vi förstås individer med olika värderingar å det finns en hel del som jag fått med mig hemifrån som jag vill föra vidare till cheetahn. Har skrivit lite om det för längesen.

Fler saker jag gärna gör exakt som mina föräldrar:
 - Inte slita å slänga. Laga saker som gått sönder istället för att köpa nytt när det är möjligt. Visa att sån sparsamhet gör att vi får pengar över till nya saker, lyxiga saker.
- Laga egen mat och baka å låta barnen vara delaktiga.
- Koka soppa på en spik.
- Läsa böcker, gå till biblioteket.
- Orka åka på utflykter med matsäck (men också ha pengar till glass eller liknande å absolut kunna göra undantag).
- Vara pragmatisk vid matbordet. Inte tvinga nån att äta upp.
- Bjuda barnens kompisar på mat å fika. Det ska alltid finnas mat till alla som önskar.

1 comment:

  1. Låter som fina och bra saker att ta med sig. Själv har jag inte funderat så mycket på det där. Vad man ska med sig och inte. Jag har hittills bara gått på känsla. Men jag måste nog fundera på det här. Det känns viktigt nu.

    ReplyDelete