Sunday, May 19, 2013

Teamkänslan

En känsla som kommer över mig ibland är "Nu räcker det. Nu vill jag byta å få sova på mage utan halsbränna. Jag har varit preggo i 28 veckor. Nu får solrosen ta över å ta resten. Å sen får han föda medan jag står bredvid å är smal å hel å intakt. Å sen får han amma."

Å solrosen klappar på mig å säger att han skulle göra allt det där om han bara kunde. Å så ger han mig sovmorgon, bjuder på nygräddade pannkakor med färska jordgubbar (å glass, honung, banan, sylt, juice, kaffe för den delen) å styr upp söndagen så att jag i princip bara behöver vila/läsa/slöa medan han rastar å underhåller den rastlösa cheetahn.

Han tar kommandot efter middagsvilan så att vi äter middag ute å slipper laga/diska/fixa hemma. Å när vi handlat på ica maxi (det enda lite mer krävande jag deltar i på hela dagen förutom att lägga i en maskin tvätt på eget bevåg) går vi hem å softar å jag gör lite yoga å stretch på golvet å säger vad skönt att slippa laga mat idag.

Då säger solrosen: äsch, jag tror jag ställer mig å gör ett storkok så vi har det i veckan. Å sen rullar han dubbel sats italienska köttbullar å kokar dem i tomatsås (en av rätterna han fick mig på fall med för sisådär fyra år sedan) medan han sneglar lite på hockeyn på tv.

Under tiden jag ligger i soffan med en kopp te å lösgodis i en skål å vilar upp mig för 12 veckor till.

Å känslan har förändrats till lyckligt lottad, tacksam å kär.

8 comments:

 1. Åh, vad fin läsning! Vad underbart det låter med en sådan söndag och med att avsluta den med lösgodis och thé i soffan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja dessvärre är halsbrännan ofta en direkt konsekvens av det där lösgodiset så jag får väl hålla mig till te framöver... Men i övrigt en mycket fin söndag!

   Delete
 2. Replies
  1. Ja lyckans jag! Hoppas det smittar blivande pappor i södra delen av stan också...

   Delete
 3. Det där låter ju rätt bra! Jag brukar då och då säga till maken att jag vill byta och vara pappa ett tag så får han vara mamma (vanligtis när maken har fått sovmorgon men när det är min tur står någon utanför dörren och skriker "mammaaaa"), men inte händer ovanstående hemma hos mig.

  ReplyDelete
 4. Replies
  1. Ja om jag inte behövde honom dagligen för hushållsnära tjänster skulle jag skicka honom till ett lab i Schweiz för kloning omgående.

   Delete