Friday, May 31, 2013

Vecka 28-29

Det rullar ju på det här. Det märkliga i att jag inte ökade i vikt i början har förbytts i en månad av stadig ökning. Ligger på plus åtta kilon nu. Det är ungefär fem mindre än med cheetahn vid samma tidpunkt. Skönt. Särskilt för ryggen.

En ska kanske inte obsessa vikt å kropp å utseende, särskilt inte som preggo. Men allvarligt - det är aldrig så påtagligt å närvarande med vikt å kropp som just under grossessen. Å om jag just i min blogg får ta mig den friheten att reflektera, så tycker jag faktiskt att det är skönt att kunna känna mig smidig å rörlig å kunna flytta mig någorlunda snabbt. Med en tvåårscheetah i hushållet är det mer av rörelse än ligga på soffan å känna efter. Så ju mindre viktuppgång å krämpor desto bättre.

Tillåter jag mig dessutom att vara fåfäng tycker jag att min mage hittills har "växt snyggt" - den är rund å fin å rakt fram. Ännu inga tecken på bristningar på den (å ja, jag oljar den dagligen). Tuttsen däremot...de är ett förlorat kapitel...låt oss inte gå in närmare på detaljer. OM jag bara vetat hur nöjd jag skulle ha varit med dem innan jag fick barn alltså... Låt oss säga som såhär att det nog inte precis kommer badas nåt bland folk i sommar. För om jag ska kunna skyla å stödja behagen på rimligt vis kommer det att kräva rigorösa utprovningar å investeringar i specialbutik. Ville köpa ny bh på twilfit förra veckan men det gick inte att hitta nåt i närheten av lämpligt.

Förresten, så olika det kan kännas. När jag väntade cheetahn ville jag ha tjocka strumpbyxor, tights jeans som gick upp ordentligt över magen. Den här gången vill jag ha lätta luftiga saker som inte sitter åt nånstans. Å jag föredrar nederdelar som slutar under magen i kombi med linne/tröja som går ordentligt ner på rumpan.

Vi har varit på förlossningsplaneringsmöte del 1 också. Det var en himla fin barnmorska som jag gillade. Synd att en inte kan avtala att få just henne den dag det händer.

2 comments:

  1. Åh det börjar verkligen närma sig. Vad spännande. När slutar du jobba nuigen?

    ReplyDelete
  2. Jobbar hela juni, sen ledig helt 2 veckor. Jobbar därefter 2 dar i veckan resten av juli. Sen helt ledig under augusti. Från september jobbar jag 13%. Hoppas hoppas det blir en bebis som gillar att sova å äta på regelbundna tider...

    ReplyDelete