Tuesday, October 8, 2013

Den största utmaningen just nu

Som jag skrev om är det himla fint å bra å lättare än väntat att ha två kids. Men det betyder ju inte att allt funkar smärtfritt. På listan över förbättringsområden finns helt klart morgnarna på förstaplats.

Cheetahn vaknar nån gång mellan 6.30 å 8.00. Ska lämnas på förskola från 8.30 å senast 9.15 då de har samling å fruktstund. Sam skulle vanligtvis föredra att ligga kvar i sängen å amma å sova under dessa timmar. Ibland vaknar han å vill upp vid 7 men då vill han definitivt amma å somna om strax efter åtta nån gång. Precis när jag ska borsta tänder, klä på å komma iväg med cheetahn alltså. Själv ligger jag kvar i sängen med Sam så länge som möjligt medan cheetahn å solrosen oftast går upp tidigare. Att solrosen skulle lämna på förskolan är förstås ett alternativ men det skulle innebära tidigare morgnar för cheetahn å att jag skulle behöva hämta tidigare alternativt att solrosen skulle komma hem senare på kvällarna. Inte jättelockande.

Jag hinner så klart ofta inte äta frukost innan vi ska iväg utan tar en banan eller lite yoghurt i farten. Alternativet att jag skulle gå upp tidigare å hinna saker medan Sam sover kvar finns förstås men dessvärre vaknar han ofta om jag går upp ur sängen å då måste jag ändå sätta mig å amma eller ha honom i selen.

Igår när jag vände mig om för att flytta cheetahns grötskål från köksbordet till diskmaskinen hann hon flytta sin lillebror från babygymmet till golvet bredvid.

Påklädningen av ytterkläder med cheetahn är ett kapitel för sig. Hon ska välja, krångla å dona med olika klädesplagg å allt måste sitta rätt å skönt. Hamnar nåt fel vill hon helst börja om från början. Jag förstår att det handlar om att ge henne tid å att det då funkar perfekt men det är inte alltid så lätt när bebisen skriker å inte alls vill vänta i babysittern/vagnen. Värst är när jag ber cheetahn skynda för att Sam skriker å hon blir irriterad å arg. Själv svettas jag å längtar efter kaffe. Att för egen del hinna duscha på morgonen är ett minne blott.

Själva lämningen kan sen ta lång tid beroende på cheetahns dagsform å humör. Vill knappast stressa då utan se till att vi är goda vänner å att hon är glad när jag går. Ibland om jag hunnit amma Sam innan vi går somnar han å sover gott på vägen. Ibland måste jag ta honom i selen å skynda för att komma hem igen å ge honom mat. Ibland missbedömer jag å har honom i vagnen å han gallskriker medan cheetahn går superlångsamt å inte vill stanna på förskolan.

När jag kommer hem är jag dränerad på energi, superhungrig å rafsar snabbt ihop frukost för att antingen hinna äta den innan Sam vaknar eller äta den i soffan medan han ammar. Sen sitter jag där i soffan å undrar vad som egentligen hände.

Det borde inte vara så svårt det här. Jag borde kunna hitta en lösning där alla tre kan vara nöjda. Å jag borde få nobelpriset för den lösningen.

9 comments:

 1. Kan du få till amning i selen? Isf skulle bebisen kunna vara nöjd hur länge som helst nästan, om han kan dia och sova där, tänker jag. Har själv ej fått till selamning men har inte varit så motiverad heller, och det ska gå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I babybjörnvarianten vi har lånat nu är det inte möjligt men snart får jag låna en ergobaby i stället å då skulle det kanske kunna funka. Ska definitivt testa. Dock att jag också funderar på hur det är att ha tuttarna "ute" när det är kallt men kanske kan funka med stor jacka eller en filt utanpå selen.

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Jag ammade mycket i min Beco. Såndär koft med en massa tyg på framsidan är guld värd. Och en jättestor regnkappa (finns ofta billiga på clas o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för tips! Var på väg att köpa beco men nu ska vi få låna en ergo så testar med den först!

   Delete
 4. Åh det låter ganska stressigt/jobbigt att inte du hinner äta inna lämning, då är ju du också dåligt med energi. Svårt att råda då barn är olika, så jag säger inget men tänk på att DU måste orka med det också, annars blir det tufft i längden. Kram

  ReplyDelete
  Replies
  1. Japp, har fått till det bättre så jag åtm. äter yoghurt innan vi går å sen tar resten när jag kommer hem igen å det är lugnare. Vi har ju tack å lov extremt nära till förskolan också.

   Delete
 5. Ahh, mornarna. Minns inte hur det var när lillebror var mindre (blir nästan lite rädd när jsg inte hittar informatioen någon stans i hjärnan, hur kan jag ha glömt så fort?), men nu när han kan sitta med ett smörgåsrån i sin stol är allt lite lättare. Påklädningen är dock ett kapitel för sig även hos oss, Det spelar liksom ingen roll att vi kan ha haft en timme av totalt lugn, de sista 5-10 minuterna är alltid kaos.

  Hoppas att ni kan hitta bra rutiner. Såg att du skrivit om amning i sele, vi har en ergo och jag har ammat i den flera gånger: Dock i lite mildare väder.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Längtar efter rånperioden! :-) Längtar mindre efter när två barn ska kläs på många lager å jag ska hinna till jobbmöten i tid. Men den dagen....

   Delete