Monday, April 9, 2007

Bitterfittan

Vid min sporadiska läsning av svenska publikationer har jag senaste tiden vid upprepade tillfällen stött på 'Bitterfittan' av Maria Svelund. Någon DK som läst? Någon annan som läst?

2 comments:

 1. Nix har inte läst ännu. Som låglöneslav får kvinna snällt vänta tills böcker kommer i pocketutgåva. Däremot har devilwomen Skåne läst en del recensioner och känner viss skepsis inför den upplevda diskrepansen mellan författarens heteronormativa leverne och det hon proklamerar.

  Jag har inte dömt ut vare sig bok eller författare men tillåter mig ändå att vara tveksam till konsekvensen hos någon som säger: ”Jag känner inte till några lyckliga äktenskap” och sen på frågan "Är ditt äktenskap lyckligt?" svarar
  "– Det är inte så intressant att definiera lycka."

  Återkommer vid pocketutgåva som sagt.

  ReplyDelete
 2. Jag läste ut boken igar och kände igen mig pa väldigt manga ställen och i författarens tankar. Bra bok!!!
  Slutpoängen gick ju ut pa att hon tänkte att hon själv är skyldig att ta ansvar för sitt liv. Att inte bli en bitterfitta. Det intressanta för mig är fragan: gar det att stoppa utvecklingen mot bitterfitta genom att vara medveten om den? Och detta säger jag UTAN att känna mig alls tillfreds med kvinnors sk. jämlikhet idag.

  ReplyDelete