Wednesday, April 11, 2007

Köper du fler biltillbehör om det står en snygg tjej i montern?

46 % svarar ja på frågan i Aftonbladets undersökning.(http://www.aftonbladet.se/vss/jonkoping/story/0,2789,1042232,00.html)

– Det är en sådan grej män är intresserade av, säger säljaren Jan Paulsson angående fenomenet att kombinera lättklätt med bilmarknadsföring.

Hur ska vi tolka Paulssons påstående? Ska vi säga "nej, ack, inte då, klart de inte är, det är en missuppfattning". Eller ska vi säga, "ja, män är korkade svin som tänker med kuken"?

Och HUR ställer sig män till att bli omnämnda som grupp? Går de man ur huse för att deklarera att "ja, jo, visst, VISSA män diggar bilar, stereo å naket i kombination" precis som att VISSA män slår sina partners?


På påskafton gick mamma, lillebror och jag genom Helsingborg. I underklädesaffärens skyltfönster på gågatan stod en livs levande kvinna i baddräkt. Jag har sett det förr, affärer som kör med levande skyltdockor som "en kul grej" när det är långlördag eller julskyltning. För egen del ser jag det som en sådär kul grej. Ja, faktiskt snarare som kräkäckligt. Lite som att sälja ett levande tillbehör till bilen på bilmässan:

Amina Axelsson agerade lockbete vid en av montrarna. Klädd i svart korsett och höga stövlar och med piska i handen tog hon emot de intresserade besökarna.
– Det är ett roligt inslag. En snygg accessoar till bilen.

2 comments:

 1. Två saker:
  1. Nick Hornby har i någon bok en utläggning om det där med lättklädda kvinnor i reklam. Något om att mannen inbillar sig att kvinnor vill ha honom om han köper det kvinnan gör reklam för. Marknadsförare är ju fantastiska på att utnyttja människans svagheter. Synd att det i många fall ska behöva drabba en tredje part.

  2. Är det ett givet samband att män som tänker med kuken är svin?

  ReplyDelete
 2. Det kanske inte är en tillfällighet att bilar kallas för mäns penisförlängare.... Om det är sant att män tidigt matas med att bilkörning skall beskrivas med en sexuell orgasmliknande upplevelse, så är det inte så konstigt att vissa då förknippar lättklätt till sex och sex till en bättre bil..... men frågan är om bilförsäljarna tror att det bara är män som köper bilar, och att det bara är män som gillar kvinnor som köper bilar....
  Vart tog de nakna männen vägen????

  ReplyDelete