Friday, January 7, 2011

Skräp

Utan alltför rigorösa efterforskningar har jag fått känslan att tidningen Mama är skräp. Som typ Veckorevyn fast mammig. Köphysteri och kändisreportage. Urk.

På tal om skräp. Jag hämtade en så kallad babybox gratis häromdan från en av de stora affärskedjorna vars marknadsföring tycks gå ut på att ge en dåligt samvete om kvinna inte köper deras svårt overpriced prylar.

Boxen var full av skräp. Värst är den enorma hårdplastsaken ANGEL CARE som tydligen på ett HYGIENISKT sätt tar hand om blöjor. OM kvinna köper nåt slags svindyr refillplastpåserulle som i sin tur är packad i ett hårdplastskal. Jag skulle få rabatt om jag köpte trepack refill på stående fot där i butiken. Tack men nej tack. Jag lyckades idag få ihop de stora hinkdelarna innan jag mest av allt kände för att stampa sönder plasten. Ingenjörn i familjen ska få äran att försöka få plastpåsegrejen på plats. Jag fattar att lillcheetahbajs och kiss inte kommer lukta hallon. Men jag betvivlar att ANGEL CARE är nåt att ha. Jag kanske återkommer i ärendet.

Massa konstiga reklamerbjudanden på blanka tjocka papper låg i lådan. Vi kastade dem alla direkt. En asful reklamreflex och en så kallad FÖRÄLDRA-tidning med prenumerationserbjudande. Och konstigast av allt en jättestor burk (i hårdplast förstås) med fläckborttagningspulver. Det enda vi egentligen kunde behålla var 4 blöjor, en liten flaska babyolja och prover på amningsinlägg. Jo, vi behöll faktiskt även våtservettproverna men jag tvivlar på att jag kommer använda dem på cheetahn med tanke på att de var parfymerade.

Allt det här låg styckförpackat i kartong och/eller plast. Det är så mycket plast- och kartongshit att krascha, vika å smuggla ner i hushållssoporna att det kommer ta hela året att bli av med om vi inte lastar pulkan full och plogar oss iväg till återvinningen. Eller kan kvinna ringa de olika företagen och be dem hämta sitt skräp?

Ett råd till andra blivande föräldrar som tror att gratis är gott: beställ för all del babyboxen. Packa upp den i affären och ta bara med er hem det som ni faktiskt vill ha.

No comments:

Post a Comment