Monday, June 20, 2011

Tyckelityckande

Vad jag tycker om det här?

En del av mig tycker att jag inte ska tycka nåt alls. Att det är upp till den som står inför valet. Fast så är det ju inte enbart, det är också en politisk fråga, en som vi måste ha lagar å rutiner för å en som kanske alla borde ha en åsikt om. I humanismens namn eller nåt sånt.

När jag var gravid i vecka 20ish kände jag bebisen sparka, hade blivit lite rund om magen. Då tänkte jag att det var jättekonstigt att jag faktiskt kunnat göra en abort så sent. Sen tänkte jag om.

För jag hade ett efterlängtat barn i magen. Å jag vet att om jag blivit gravid i en helt annan situation i livet skulle haft helt andra känslor inför att bli förälder. Å kanske valt annorlunda. Jag tror inte att det på nåt sätt varit ett enkelt val så sent men faktum är att det finns graviditeter som upptäcks väldigt sent å som kommer väldigt olägligt av olika skäl. Skäl som ingen mer än den berörda har med att göra. Vilken tur att det finns mer än olagliga alternativ för den som behöver dem!

3 comments:

  1. Håller helt med. Tycker det du skriver om är en aspekt som glömts bort i diskussionen! Det är ju knappast som att inga aborter förekommer i länder där det är förbjudet, det är bara mycket vidrigare för säkert både foster och kvinnan.

    ReplyDelete
  2. Anna; precis, å inte att förglömma, även i Sverige fram till 1974!

    ReplyDelete
  3. Jag tänker ofta på det här, av någon anledning, trots att jag själv egentligen inte är berörd av frågan. Tror inte det finns något "rätt" och "fel", men jag undrar vad som föranlett att gränsen för abort går just vid vecka 22.

    ReplyDelete