Friday, January 16, 2009

GalenskapDet är inte alls omöjligt att jag slutar som nåt liknande. Om karriären går dåligt, galenskapen, hemlösheten, prostitutionen och bitterheten slår till.

3 comments:

 1. Viktig fråga till eminenta bloggerskor (som kvinna upptäckt tack vare fina tant Grön);
  Ska kvinna behöva känna sig TACKSAM för patriarkatets "lindrigare" former efter att en tid blivit utsatt för den mer inbitna och envisa vinterkräksjukevarianten? Kvinna har nu tillbringat ett halvår som psykologstudent i Spanien boendes tillsammans med ett andalusiskt par där kvinnan städar tvättar lagar mat stryker skjortor (undrar vems?) osv osv osv medan mannen ligger på soffan och tittar på lättklädda pratshowsvärdinnor medan han fäller kommentarer i stil med "Den här maten var äcklig, kan du inte göra nånting annat". Jag tilltalas inte, däremot om manligt sällskap befinner sig i lägenheten kan äckelspanjorsgubbslemmet peka på mig och fråga det manliga sällskapet "Vad tycker hon?" eller dyl.
  Kommer på mig själv med att tänka att min granne/expojkvän/farfars gubbkompisar etc etc som tidigare symboliserat patriarkatets avloppssystem inte var SÅÅ himla farliga ändå....

  Läskigt läskigt tycker kvinna och hejar vidare på djävulskvinnorna (folket på biblioteket i Granada roas kanske inte lika mycket av mina frekventa gapskratt menmen)

  P.S. Har redan haft långt samtal med andalusiska kvinnan och sagt att mannen är en idiot, hon kan hitta någon bättre etc etc varpå hon svarade att "han är väldigt SPANSK" (som att det skulle förklara och rättfärdiga gubbslemsbeteendet)

  ReplyDelete
 2. ugh spanien verkar otäckt.

  motvalls, frågan är hur klingande skånska står sig mot finlandssvenska.

  ReplyDelete
 3. Linda, det blir det bästa av två världar, finlandssvenska OCH skånska!

  ReplyDelete