Sunday, June 7, 2009

Parlamentsvalet 2009...


...är nu förrättat!

Det var fint att vara valmupp i Aspudden idag. Valdeltagandet i kretsen (typ tre kravmärkta aspuddsgator) jag höll i fick ett strålande valdeltagande på 56 procent. Om alla eko-bomull-rädda-mitt-mögliga-badhus-mskr där hade fått välja skulle mp vara största parti följt av s och m en bra bit efter. fi och pp fick lika många röster vardera, rätt rejält många de med. Till min stora förvåning och glädje såg jag flera medelålders män målmedvetet stega in i vallokalen med enbart fi-valsedel i handen. Det kan finnas hopp om mänskligheten.

Finast var dock de nya svenskar som stolt klätt upp sig för att rösta, kanske i sitt första demokratiska val nånsin. Inte för att det fanns massor av såna i just pretto-eko-viting-genus-medeklass-aspäckeludden men ändå.

Mina bästa minnen av det här valet kommer att vara:
1. workshopen på Sjöstugan
2. när jag röstade på Kulturhuset i lördags och några nya medborgare andaktsfullt lät sig fotograferas framför svenska flaggan med röstkort och valkuvert i handen
3. att svenskarnas valdeltagande ökade med uppskattningsvis sju procentenheter.

Jag hade tänkt delge mina sämsta minnen också. Men som den solstråle jag är låter jag faktiskt bli det och stannar vid att somna glad och nöjd en kväll som denna!

Europeiska godnattkramar till er alla i denna valnatt!

No comments:

Post a Comment