Tuesday, December 30, 2014

2014

2014, here we go!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpte bil. Stöttade ett politiskt parti.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nja. Jag lagade inte 90 % veggomat. Jag lagade inte så mycket mat alls faktiskt. Gissar att 75 % av det jag lagade var veggo kanske. Och jag vet inte om jag precis tränade magen/kroppen. Men jag åkte Årefjällsloppet och kom i mål (bland de sista). Och jag köpte betydligt mer ekomat än tidigare. Och cheetahn blev både napp- och blöjfri!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja flera stycken. Så himla fint att få synka det här med flera av sina vänner. Men i nåt slags glaset-är-halvtomt-anda tänker jag också rätt mycket på dem som jag vet skulle vilja men där det inte kommer nån bebis i mammas mage.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5.Vilka länder besökte du?
Norge. Indien. Finland.

6. Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Republik. Besöka Nordkorea.

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer nog att minnas att det var supervalår men inte de exakta datumen.

8. Vad var din största framgång 2014?
Att ha tålamod med två barn.

9. Största misstaget?
Att vi inte signade upp nya chetahn på förskola redan till september för att säkra en plats på samma ställe som hans syster. När det var dags i november fanns det ingen plats [för honom i härbärget]. Det gör det fortfarande inte. Nästa vecka börjar han på ett annat ställe och vi får lämna och hämta på två ställen fram till maj verkar det som.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Flunsa/förkylning men annars inget allvarligt.

11. Bästa köpet?
Det är här jag borde svara a) radhuset b) bilen eller c) nya sängen, va? Men jag säger Indienresan för måste jag välja väljer jag resor framför andra "investeringar". 

PS. Det var extremt lyxigt att ha råd med alla dessa saker på ett och samma år kombinerat med föräldraledighet - jag är väl medveten om det.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Radhuset (som är bostadsrätt) och en massa tillbehör till det såsom persienner, trätrall, markis, tapeter, bäddsoffa, lampor.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Klyschigt jag vet, men mina barn. Tycker att jag varit bra på att njuta av att vara med dem och ta vara på tiden med dem. Och så har jag trivts jättebra på jobbet, verkligen längtat dit emellanåt. Vilken kombo, alltså. Polcirkel och bokcirkel var också himla kul.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Ingen. Har lyssnat väldigt lite på musik men desto mer på podcasts. Generellt tycker jag att de är långrandiga och skulle må bra av att klippas hårdare. Men har också hört mycket som varit bra och/eller gjort intryck. Värvetintervjuerna med Kerstin Brunnberg, Fredrik Reinfeldt och Blondinbella var till exempel båda oväntat bra och jag har följt Brunnbergs tips att lyssna på P3 emellanåt.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ganska oförändrat totalt sett tror jag. Höga berg och djupa dalar skulle jag nog ändå säga. Mycket roligt men också mood swings ibland.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Läst böcker. Sovit. Fått sitta ner och äta/dricka kaffe utan att bli avbruten.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat. Suttit i bilen. Klätt av och på barn. Hört mig själv säga nej, stopp, inte.

18. Hur tillbringade du julen 2014?
Med min släkt.

19. Blev du kär i år?
Ja, som vanligt ännu mer i solrosen som håller ihop, tar hand om och servar resten av teamet. Han tycks tro att vi andra inte skulle klara oss utan honom. Det skulle vi faktiskt. Men vi vill verkligen inte.

20. Favoritprogram på TV?
Homeland senaste säsongen, wow alltså! Och så har jag följt Paradise hotel med nåt slags förevändning om omvärldsbevakning åt jobbet och sett ungefär ett avsnitt i veckan. Fantastiskt.

21. Bästa boken du läst i år?
Americanah.

22. Största musikaliska upptäckten?
Ingen.

23. Något du önskade dig och fick?
En svart tröja. Nya pyjamasbyxor. Nya författarbokstöd.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Sitta ner ostörd under måltiderna hemma. Mysig-morgon-garanti.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Var på EU-möte med nya cheetahn i släptåg på morgonen. Blev bjuden på lunch på Himlen därtill av solrosen. Fick besök av mina föräldrar på kvällen och åt middag med dem hemma hos oss.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Som vanligt: Republik, jämställdhet och genusmedvetenhet.

27.Vad fick dig att må bra?
Solrosen. Sova.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen.

29. Vem saknade du?
Ingen.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Kanske kupégrannarna på tåget som gav cheetahn ett prinsessplåster när hon fick ett sår på fingret. Åh vad det räddade situationen alltså! Och Deepak och Angeli som förenklade vår Indienresa. Men i övrigt våra nya grannar. Har inte fått nån ny nära kompis i år men har knappt haft tid att hänga med alla gamla heller. 

No comments:

Post a Comment