Wednesday, July 6, 2016

Det hårda semesterlivet


Kom till Bohuslän i söndags kväll. Har hittills mest: läst bok. Hjärtats innersta rum som ljudbok. Nästan klar. Inte lika bra som Konsten att höra hjärtslag. Stoner som vanlig bok. Förstår absolut varför den är hajpad pga välskriven och fina iakttagelser. Men samtidigt gäsp för innehållet som känns som om jag läst den förr på nåt vis. Den klarar inte precis Bechdeltestet. Det gör förvisso inte den förra heller. Och det skulle förvåna mig om boken jag började på idag kommer att göra det: 


Den här vann jag i en Lundaalumnitävling förra veckan. Fick den signerad med posten av författaren. Läst tio sidor än så länge. 

Böcker är tydligen det jag lägger mest pengar på denna sommar. Bibliotek blir ju lite svårt sommartid när jag åker runt och de två jag lånat med mig på långlån läste jag ut första veckan. Så jag har beställt typ sex till som ska komma med posten. Är tydligen i slukaråldern. Och här är min huvudsakliga slukarplats: 

Just nu sitter jag dock på en annan plats och slukar de sista avsnitten i unga föräldrar. Med ett glas vin och en osttallrik bredvid. 

Förutom läsa har jag städat. Idag städade jag Pyttebo aka gäststugan och E ville absolut sova där i våningssängen då. Och det finns praktiskt taget ingenting som E vil som inte då också hennes lillebror vill. Så nu sover de medan jag sitter i soffan bredvid. Oklart var jag ska sova. Gissar att en inte lämnar dem ensamma i Pyttebo... Okynnesbeställde en ny iPad i förrgår. Pga den gamla för slö för att ens läsa DN på samt studentrabatt. Den kom med hemleverans idag. Wifi funkar nästan felfritt till Pyttebo! 

Simskolan har börjat och E är i grupp sillarna. Tuff som en haj är hon i våtdräkt trots blåst och kyla. Idag skulle S och jag bada vid strandkanten men det började regna så vi satt under en handduk under ett träd medan sillarna hoppade i vattnet.
Imorgon ska jag åka och handla inför besök i helgen. Havskräftor har vi också fixat och kokat inför det. 

Sa jag att vi bakat både egna hamburgerbröd och lavendeldrömmar?

No comments:

Post a Comment