Tuesday, January 22, 2013

Göteborg

Fint det var i Göteborg förra veckan. Spårvagnar är ju bra. Samtidigt som jag aldrig åker dem. För min känsla för alla städer i Sverige utom Stockholm är att det går att gå överallt jag ska. Hittills stämmer det.

Jag bodde vid Grönsakstorget. Mysiga kvarter. Köpte en mössa här som jag inte har bild på för jag köpte sista exemplaret. Å så åt jag indiskt å dumplings. Å förstås på Sjöbaren. Dit eller till feskekörka tar göteborgare alltid besökare för att de tror att vi inte har fisk i resten av landet. Gott såklart. Men lite tjatigt. Nu låg det bredvid vår möteslokal så det kändes dock motiverat.

Jag gillar väggkonst.

Fast ännu mer gillar jag lyftkranar.

Men alltså. I min hotellhiss fanns även skyltning till gynekologen. För att komma till denna service måste en alltså gå in genom ett hotell. Är det nåt göteborgskt skämt eller?

Jag tänker numera att det faktiskt skulle kunna gå att bo i Göteborg. Bortsett från tre saker: 1. gynekologskylten. 2. den fula (nej inte objektivt, bara det att jag får creeps av det där bergiga landskapet) naturen utanför innerstan. 3. besattheten av skaldjur å fesk å skämt kring dessa. 

Inte för att jag ser vad för jobb jag skulle ha som skulle kunna matcha nåt i Stockholm med tanke på min utbildning å inriktning tyvärr. Å inte för att jag känner nån nästan alls där. Men sånt löser ju sig. Å nu ska jag bo i Sthlm ett bra tag till först. Men sen kanske.

Å 2013 kommer bli Göteborgsåret för mig. Har inte mindre än tre upcoming resor till dit i vår. Vad ska jag inte missa framöver?

7 comments:

 1. Jag förstår inte hur du kan överväga att flytta till Götet. Sitter nu här och är mkt upprörd. Flytta till Malmö istället. Här har du aldrig bott. Finns massa fina nya restauranger som jag ska ta dig till. Roliga lekplatser till Edith också. Massa betong. En hel jävla del lyftkranar. Och gångavstånd överallt, tiill och med till Köpenhamn där du kan hitta dig ett käckt jobb.

  Seså, flytta på.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sant. Jag gillade ju lyftkransutsikten från mitt Malmökontor mycket på den tiden då det begav sig. Blåsten gillade jag inte. Å inte regnet. Fast de är väl samma på hela västkursten. Men jag diggade den skånska naturen mer än Götets.

   Delete
 2. Du ska inte missa att hänga med mig! Vi kanske går och tar en öl eller fikar, har ni öl och fika utomsocknes?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu vet jag ju att ni har fint fika i alla fall!

   Delete
 3. Motvalls, det regnar o blåser mer i Göteborg än Malmö så Malmö leder stort här hör jag :-)))))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hur är det möjligt? Jag har aldrig varit på nåt regnigare å blåsigare ställe än Skåne. Har du nån vetenskaplig studie som stödjer detta påstående?

   Delete
 4. Det regnar faktiskt inte så mycket i Göteborg som man tror. SMHI:s hemsida skvallrar dock om ca 90 regndagar om året. Det finns klart värre ställen (Bergen i Norge tex, 270regndagar/år). Och naturen utanför stan är fantastisk. För att uppskatta Göteborg bör man gilla det salta havet och ett båtintresse är en klar fördel. Det finns ju inte så mycket sandstränder, men att bada från klipporna är ju ändå det bästa.
  Göteborgare är ett glatt släkte och visst är det en del billiga skämt. Men vad gör väl det, man kan väl inte bli arg på glada människor? Jag bodde själv i skåne i 5år och mötte inte många trevliga människor där, speciellt inte i Malmö.
  Jag känner inget för Stockholm, det känns inte hemma. Inte som Göteborg gjorde den där dagen för länge sedan då jag för första gången i vuxen ålder klev av tåget på stationen. Däremot ogillar jag inte Stockholm och jag förstår vad folk gillar med staden.
  Men det är kul att du ska till Göteborg ett par gånger i år. Kanske ändrar du bilden något till slut. Hoppas att du är här när Göteborg är som bäst, på sommaren :)

  /Peder

  ReplyDelete