Wednesday, February 11, 2015

Syskonförtur, my ass

Kommer ni ihåg den där MSN messenger-GIF-animeringen med en katt som skjöt vilt med en kulspruta?

Ungefär så kände jag (alltså bara i tanken, jag är inte massakerbenägen i verkligheten) för att göra hej vilt på stadsdelsnämndens kontor idag.

Min unges köplats till förskolan hade FLYTTATS NER!!!

Nån med s k särskilda skäl har fått nr 1. VÅR nummer 1. Jag trodde jag skulle få hjärnblödning. Sen profylaxandades jag innan jag ringde köansvarig och förskolechefen. Ingen svarade. Sistnämnda ringde upp. Och förklarade det där med särskilda skäl. 

Som grädde på moset, lök på laxen, för att riktigt få mitt blodtryck att öka ytterligare, sa hon att om inga barn slutar/flyttar blir det inte inskolning förrän i augusti heller. Ett helt halvår ska vi alltså dras med den förbannade situationen som får mig att åldras i förtid. Har hoppats så himla mycket att nån skulle sluta men nu är vi alltså inte ens först in då.

Det enda som gör mig lite lugnare är att tänka att den där med särskilda skäl förhoppningsvis är en doktorerande ensamstående mamma med funktionshinder. Visst måste det vara så, visst? VISST???!!!

5 comments:

 1. Ahhgrh, jag hade också blivit tokig. Vet inte vad vi hade gjort om vi inte hade fått plats på storasysters förskola, det fanns liksom inget alternativ. Önskar er all lycka i att stå ut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej det finns liksom inget alternativ. Och ändå är vi tvungna... Sån himla tröst mitt i allt att Sam trivs fint på sin förskola. Han är glad, sträcker sig mot personalen osv. Han är yngst av alla i gruppen och får säkert en hel del uppmärksamhet och lär sig av dem som är äldre.

   Delete
 2. Aaaah, precis det hände oss för ett år sedan! Mitt barn stod på plats 1 (med syskonförtur) och sen fick vi helt plötsligt veta att det börjat ett nytt, och yngre, barn på småbarnsavdelningen. Då hade det inte ens blivit en plats ledig utan de hade tagit in ett extra barn. Enligt rektorn hade i stort sett alla dagis den möjligheten. Och då gick den nya platsen till ett barn längre ner i kön för att det barnet hade garantimånad just den månaden de bestämde sig för att utnyttja den där extraplatsen. Fy f*n, vad många hatbrev jag låg och skrev i huvudet på kvällarna då. I verkligheten fick man ju bara knyta näven i fickan och väsa fram svordomar mellan sammanbitna tänder.

  Hoppas det ordnar sig före augusti!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh fy fan! Hade de gått förbi oss pga annans garantimånad hade jag antagligen fått ett sammanbrott och varit svartlistad på kommunen. Hur gick det för er sen?

   Delete
 3. Jo, de sa att vi inte skulle få någon plats förrän i augusti, om ingen slutade före dess men så fick vi plötsligt ett erbjudande i mars om en plats med start i maj. Då tog de helt plötsligt in två barn till, utan att det hade blivit några lediga platser. Kanske för att inte behöva skola in alla nya i augusti?

  ReplyDelete