Thursday, July 2, 2015

Sommarmorgon

Familjens yngsta medlem och jag har redan varit vakna en bra stund när klockan ringer och det är dags för uppstigning. Så uppe är vi. Äter yoghurt och müsli och ser på Madicken. Eller som S säger, Dicken. Han pratar mycket nu. Och är morgonpigg, men sover gott hela natten. Säger sånt som aplindote (apelsinjuice), möcke (mjölk), dodi (godis) och glatt (glass). De två sista frågar han om flera gånger om dagen i hopp om att det ska ge utdelning. Det gör det nästan aldrig. Tur att sånt som mycklä (müsli) och fick (fisk) också är gott. Till skillnad från E som praktiskt taget äter allt som serveras är det dock en rätt bestämd och specifik lillebror vi har när det kommer till vad han kan tänka sig att äta. Han har inte förstått tjusningen med bad i parken ännu. Vill gärna ha på badkläder på vägen dit men väl där blir de ju "blöten" och då vill han ta av dem. Vill inte vara i vattnet så mycket heller men gärna leka bredvid. Naken. Och kissa fritt. Till mammans förtret när hon behöver urinsanera. 

Snuttefiltarna Ninni och Nutte är de ständiga följeslagarna. Lante går också bra. Men musen som vi andra tycker är "precis likadan" ratar S och kastar all världens väg. Vet också att kossan är Es och lägger den i hennes säng om den hamnat "fel". 

Annars då, i en nästan tvåårings liv? Vi tittar mycket på sopbilen. Och pratar om var momoj, fafa och kompisarna Awe och Talle är. Just nu är "Talle mette" (Kalle på semester). Hink och spade i en sandlåda är det bästa som finns. Sjunga om pindel eller fääärnan är också kul. Helst vill han ha iPaden och välja klipp själv på youtube. Det blir inte alltid helt lyckat... Själv tänker jag mycket på att göra "lika" med barnen, ge dem lika möjligheter, ha lika förväntningar på dem, vara rättvis och göra allt jag kan för att lillebror ska  växa upp till en person som är empatisk och snäll. Vilken mardröm om han skulle bli sexist och näthatare och folk skulle undra vad han haft för kass familj. Jag längtar tills vi kan resa och upptäcka mer av världen tillsammans, barnen och jag. Hoppas de kan komma att uppskatta det. Denna sommar har vi dock inga högtflygande resplaner för barnen. Skåne och Bohuslän räcker mer än väl. 

Kaffet svalt. Ska frysas in till iskaffe. Och jag ska väcka resten av teamet och åka till jobbet. 

No comments:

Post a Comment