Sunday, July 22, 2007

Den första damen

Suck suck suck. Så jävla trött, less och förbannad. Dokumentär om Cherie Blair. Fantastisk kvinna som gifte sig med fel man. Varför dras intelligenta kvinnor till smarta män? De borde köra samma metod som de flesta män kört genom tiderna. Välj någon med ganska dålig utbildning, någon som gillar "familjeliv", någon som inte satsar på karriären. Och bli President, inte First Lady, God damn! Välj Barbra Bush!!
Dokumentär om Cherie Blair.
Det handlar om hennes klädstil, hennes dåliga omdöme när det gäller vänner, new-age, gyttjebad, hennes charity events, och....inte så mycket mer. Ganska ytligt, men framförallt, så så så sorgligt. Cherie, den lysande advokaten som också was running for MP, men sen blev gravid, gravid och gravid igen. Och sen gravid en gång till, långt senare.
Det mest skrämmande är dock när man låter en journalist/chefredaktör komma till tals som minsann tycker att man ska tåla att pressen hånar en. Ja inte man, som han själv, utan Kvinna såklart. Kvinna kan kallas för "menopausly fat", till exempel. Eller Lady Macbeth, till exempel. Kvinna skall jobba oavlönat sida vid sin man i 10 år. GRATIS. Cherie Booth tar betalt för några av sina tal och framträdanden. Hon ser sig som bread winner in the family. Hon är orolig för familjens ekonomi. Hon är orolig för vad som ska komma efter 10 Downing Street. Cherie utnyttjar där med sin ställning. Hon utnyttjar systemet. HA! Just det - att Hon skulle utnyttja systemet och inte tvärtom -det var det mest tragiska som sas i hela dokumentären.
Näst efter den kvinnliga rådgivaren till Tony ( och därmed även till Cherie under åren 1997-2005) som sitter och berättar om Cheries naivitet och hennes omdömeslöshet.
Med sådana vänner behöver man inga fiender.

1 comment:

  1. Åh! Hur kunde kvinna missa den dokumentären? När och var gick den? Som enda bread winner i det här hushållet (nej, nallen drar faktiskt inte in mycket kosing alls...) kan kvinna inte bli annat än ledsen å uppgiven.

    Det patriarkala samhället utnyttjas såna som Cherie Blair, fast frågan är om hon själv har nåt ansvar å kan sägas gå patriarkatets vägnar i sitt livsval? Borde hon ha dissat Tony för ett annat liv eller är allt hans fel som borde ha coachat sin fru å inte bara gjort henne på smällen?

    För övrigt - existerar uttrycket "first husband"?

    ReplyDelete