Monday, June 18, 2012

Cheetahuppdatering

Mässlingsvaccin check. Inte ett pip. Å så frågade BVC-personalen en massa om prat å sömn. Tur att cheetahn kunde peka ut näsa å mage på beställning. Kunde med gott samvete säga att hon sover fint. Men pratandet är det väl si å så med sa jag. Å sen kunde jag i alla fall komma på några ord som hon kan (titta, där, sko, mamma, Edith, nej, bil samt låta som ett bi å en häst å ibland en hund). 79 cm lång å prick 10 kg lätt är vår lilla cheetah knappt ett år å fem månader gammal. 

Motoriken är det i varje fall MVG i betyg för. Cheetahn bevisade det i eftermiddags genom att rymma genom ett glest staket på Millesgårdens inhägnade café å börja gå ner för en brant stentrappa med ett stup bredvid. Mitt hjärta stannade nästan medan jag i panik försökte få upp den kodlåsta grinden för att kunna fånga in rymlingen. Jag kan inte komma på ett enda ställe som är riktigt cheetahsäkert faktiskt. Var vi än är tycks hon kunna utsätta sig för livsfara på ett eller annat sätt.

För övrigt undrar jag om hon inte har kommit i trotsåldern. Återkommer till det.

6 comments:

 1. Tycker att det där låter väldigt likt E, att allt är bra men pratet går väl så där. Jag tror hon har satsat på motoriken istället precis som Cheetahn. Idag tog det cirka fem sekunder medan jag gick ut i köket och sköljde av en trasa så hade hon klättrat upp på stolen (som jag glömt lägga ner) och vidare upp på bordet - som hon för övrigt höll på att kasta sig av i ett vilt skrattanfall av att jag "kom på henne".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänk om nån hade berättat för oss för några år sedan att vi skulle ha som rutin att lägga ner stolar å pallar...vi hade skakat på huvudet... För att inte tala om hur snabba vi skulle bli när vi ska rädda barn i "nöd" från köksbord, pallar, murar mm...

   Delete
 2. Majken snackar inte heller så mycket men tro mig, så fort de börjar förskolan så börjar det välla ut ord ur munnen på dem!

  Hon låter crazyvild! Majken är väl ganska energisk men E låter som en högre växel... Lite skönt det, för oss, för Sigge är liksom inte den lugna typen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Japp, är inte orolig. På bara denna månad har det gått väldigt mycket framåt dessutom. Massa nya ord å cheetahn blir ju egentligen inte ens 1,5 år förrän om en vecka från nu så det var ju kontrollen som var tidig också pga vaccinet. Crazyvild, ja. Här får jag för att jag när jag var gravid brukade säga att jag var orolig för att få en gnällig, mjäkig unge som inte vågade nåt. Hade inte behövt oroa mig precis...

   Delete
 3. Replies
  1. Å hur är det nu "fun" definieras?!

   Är f ö på Västkusten nu igen å konstaterar att vi inte hinner dejta denna gång heller. Har varit utan bil tills nu å åker till USA (via Gbg men direkt till Landvetter) på fredag morgon okristligt tidigt. Hoppas nästa gång, vore så kul!

   Delete