Monday, June 4, 2012

Reselista

Lista, yes!

Vilka länder har du besökt? Danmark, Finland, Norge, USA, Tyskland, Belgien, Holland, Frankrike, Spanien, Lettland, Italien, Schweiz, Ukraina, Tunisien, Egypten, Jordanien, Israel, Qatar, Sydafrika, England, Irland, Bangladesh, Japan, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Kina, Hong Kong, Macau.


Det blir 30 stycken (måste ha räknat fel när jag fick det till 31 här). Jag tycker som sagt att det borde vara minst 33 (lika många år som jag är gammal) så att det blir minst ett nytt land varje år. Måste nog göra en rundresa snart för att speeda upp.

Favoritland att besöka? Thailand har det mesta. Å är billigt. Men Kambodja å Israel är de mest fascinerande länderna jag besökt. Dem som jag läser om å tänker på ofta.

Favoritstad som turist? Jerusalem skulle jag kunna åka tillbaka till när som helst för att upptäcka mer. Luang Prabang är bästa softishstället. Köpenhamn är en höjdare.

Favoritstad som bofast?
Bangkok kanske. Eller så har jag för mycket nostalgiska minnen. Fast jag tror att jag hade gillat att bo där nu också. Å att cheetahn hade gillat klimatet å bo med pool. Stockholm är också bra. Bra väder för att vara Sverige.

Favoritstrand? Haväng, Österlen.
Sämsta stället du besökt? Savannakhet i Laos. Å färjeterminalen i Aqaba i Jordanien.

Bästa shoppingen?
Bangkok.
Favoritö?
Hong Kong island. Å Ven.

Var vill du åka?
Nordkorea. Kongo. Rwanda. Burma. Östeuropa. Ställen jag inte varit på i USA. Norrland. Den där ön som håller på att försvinna i havet.

Israel igen. Kambodja igen.

Vad har du för resor planerade?
Skåne å Bohuslän i juli. Washington DC också i juli. Thailand å Kambodja i augusti. Jag önskar att det blir nåt nytt land också, typ Istanbul i höst eller så.

Var hade din drömbröllopsresa gått?Vill nog inte gifta mig. Men Nordkorea antar jag. Det är liksom prio ett.

2 comments:

  1. Replies
    1. Ven är en höjdare. Minns skolutflykter dit då jag inte hade vett att uppskatta det ordentligt. Men nu, helt klart en favorit.

      Delete