Wednesday, May 30, 2012

Solhatt? Nej tack.

Det måste vara årets skämt. Cheetahn vill INTE ha solhatt. Eller keps. Å absolut inte solglasögon. Hon vill inte ha nåt på huvudet. Å hon vill INTE vara i skuggan. Hon vill vara mitt i solen utan huvudbonad.

Jag har hört att det finns barn som gärna hänger i ett skuggigt tält/vindskydd å leker snällt utan att äta sand. Men jag kan inte för mitt liv föreställa mig hur det funkar.

Så jag antar att det är dags att klafsa på tjockt med solkräm (fastän det känns läskigt trots att hon fyllt ett) för att förhindra bränna. Å fortsätta vara tjatmorsan som trycker på solhatten gång på gång.

Mvh
hon som får ångest av alla präktiga sommarråd för barn som dyker upp med hälsningar från apoteket/vårdguiden/libero/h&m

2 comments:

 1. Åh jag tycker också det är så jäkla ångestframkallande. Jag kletar på solskydd och trycker på hatten. Ibland sitter hatten på, ibland inte alls. Och så tänker jag att jag gjort så gott jag kan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Good enough, yes!

   Häromdan såg jag en som använde en jeansjacka över vagnen. Fatta hur kompakt tyg det är. Då kände jag i å för sig för att säga till att ungen kanske kvävs där under. Men sen tänkte jag, äsch skit samma. Ungen har kanske kolik å mamman gör säkert vad som helst för att den ska sova. Hon kollar säkert noga. Good enough liksom.

   Delete