Monday, January 21, 2013

Ansluter mig till skaran

Nån gång i december outade två bloggare i min reader på samma dag att de var preggo. Ytterligare ett par stycken hade kommit ut i november.

Jag med, jag med. Ville jag blogga. Men sansade mig lite. För jag hade ju testat samma vecka. Jag var inte riktigt redo. Det vet jag inte om jag är nu heller. Men jag är inte säker på att jag blir mer redo. För vad som helst kan hända när som helst å det finns inga garantier å ni vet allt det där. Jag bestämde i alla fall att jag inte skulle blogga om saken förrän jag sett "den nya cheetahn", NC.

Å det gjorde jag förra veckan. Såg den (vansinnigt söt förstås) alltså. På ett ultraljud där den beräknades motsvara 11+3 veckor. Helt i enlighet med våra kalkyler. Beräknad leverans 8 augusti. Flaggdag passande nog (på grund av att min första kompis Hanna fyller år, inte för nån drottning, det fattar ju vem som helst).

Jag har gått ner i vikt, jag får yrsel å tror jag ska svimma, jag är nåt outsinnligt oförutsägbart trött å min hjärna är seg å långsam. Jag vill bara äta indiskt eller möjligen thai. Allt som inte är starkt kryddat dissar jag. Men det är förstås hanterbart jämfört med alla mycket värre krämpor en kan drabbas av.

På torsdag har det gått 12 veckor å jag fyller år. Det ska firas med barnfri middag på miss Voon. Det är min nya tradition (förra året var en gång, två gånger är en tradition!) att äta middag där på min födelsedag. Eventuellt tjuväter jag lite gåslever till å med.

Så, välkommen till 2013 då det ska preggoobsessas - säkert till vissas förtjusning å andras besvikelse. Börjar med att lägga upp de inlägg som jag inte publicerat sedan i december. Etikett preggo 2013.

25 comments:

 1. Åh vad kul, grattis grattis grattis!

  Då kan vi föräldraledighetsfika i höst kanske? :-)

  ReplyDelete
 2. Åh, vad kul! Stort grattis - till dig, till pappan och inte minst till storcheetan. Syskon är helt fantastiskt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det ska bli mycket spännande att se hur storcheetahn hanterar att bli storasyster.

   Delete
 3. weeee nu kan vi prata om det på bloggen. Men herregud, vi kommer typ att föda PRECIS samtidigt. Vi glömde ta reda på leveransdatum dock (typiskt andragångsföräldrar enligt svärmor) men enligt våra egna beräkningar + några dagar över tiden borde ju bli precis samtidigt. OMG.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes we can :-)

   Ev. ett par dar innan till och med för den såg lite större ut på ultraljudet men låg snett så hon ville inte ändra datum ändå.

   Delete
 4. Det är så himla roligt! Blir lite tårögd till och med stort grattis!

  ReplyDelete
 5. Grattis!!! Ett bättre leveransdatum än den 8/8 finns ju inte, jag delar gladeligen med mig av min alldeles egna flaggdag. Också prickar vi in samma år den här gången... :) Dock ett varningens finger för fäder/morfäder som är hopplöst upptagna precis vid den tiden på året. Jag tycker att de gott kan trappa ner på det där lantbrukandet så att det finns mer tid för att passa barnbarn. Sköt om dig! /H

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ojojoj, här har jag visst missat nåt. Grattis själv! När kommer er tillökning då?!

   Jag kan rekommendera att dela födelsedag. Två av mina kompisar har fått barn på min dag (varav en just idag!!!) å det är kul med nån yngre som kan förvalta dagen när en själv blir gammal å luttrad...

   Barnbarnen vill de visst mest se november-februari de där bönderna... :-)

   Delete
 6. Hurra vad roligt! Hurra för andra barnet. Det här blir skoj.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tack! Så rutinerade å coola vi kommer vara i höst!

   Delete
 7. Replies
  1. Tack! Ja jag hoppas att det ska bli poppis med en lekkamrat även om jag också ser framför mig att vissa inte kommer uppskatta att inte alltid stå i centrum...

   Delete
 8. Grattis! Kanske dricker vi inte en öl iallafall. Eller så hittar vi ett ställe med bra alkoholfria öl.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, sant. Det stället skulle jag vilja hitta! Drack en alkofri Carlsberg på min födelsedag å den var verkligen blaskig. Vatten hade ev. varit godare.

   Delete
  2. Har du testat Nanny State?

   Delete
 9. Jättestort grattis! Oj vad roligt! Du vet vem du kan vända dig till för barnvagnsfrågor och ja, jag har dagligen dåligt samvete över din Brio-vinst, det är hemskt...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajamensan! När det närmar sig kan vi älta detta. E kommer ju vara 2,5 så svårt att veta hur vagnbehovet kommer vara. Plus att vår hiss är SMAL. Uppskattade att det går in 7 cm till jämfört med vår Teutonia Cosmo så vi har inte mycket att spela på.

   Å ha inte dåligt samvete, jag skulle ju också kunna ta mig iväg till dina hoods liksom... Men vore såklart kul om vi kan få till en date snart.

   Delete
 10. Wihoioo! Undrade just om du skulle bli gravid 2012 som du sa i våras när jag hade finbesök! Och undrade ännu mer när jag anade nåt i din randiga outfit på instagram häromdagen, men det är ju ofint att fråga! Och så fick jag äntligen fem minuter över till mina favvobloggar och fann nyheten! Underbart! Och, som alla säger, syskon is da shit!!
  Kramar

  ReplyDelete