Monday, October 15, 2007

Priset som uppenbarligen har kuk som grundkrav

När 1215 kvinnor svarade på frågan "Vem i hushållet tar i störst utsträckning hand om hushållsekonomin i din familj?" svarade endast 13% "min partner". 40% uppgav att de tog lika stort ansvar. Resterande 47% menade att de själva tog huvudansvaret.

Samma kvinnor fick svara på frågan: "Vem i hushållet har mest kunskap om hushållsekonomi?". Lite förvånande sjönk sistnämnd siffra till 38%. Hela 62% gissade dessutom att deras partner skulle få högre pension än dem.

Allt är helt enkelt precis som vanligt. Kvinnor tar huvudansvaret för familjeekonomin, får budgeten att gå ihop, tror sig ändå veta mindre och är obehagligt medvetna om att de kommer vara fattigare än män som gamlingar.

Och tänka sig - inte enda amazing kvinna har en enda fucking jävla gång fått Nobelpriset i ekonomi för sin förmåga att koka soppa på en spik när lönen är slut och det är massa månad kvar.

Tre amerikanska män får priset 2007 för att ha tagit fram en teori som uppmuntrar till ärlighet i ekonomiska system. Grattis. Jättekul.

1 comment:

  1. om devilwomen är bittra? åh nej inte det minsta.

    må bästa MAN vinna heter det ju?

    ReplyDelete