Thursday, September 29, 2011

Ständigt denna föräldraförsäkring

Det här pratet om att "staten" skulle bestämma. Staten är inte nån ond jätte. Staten verkställer politiska beslut som tagits i den riktning som vi alla röstat i val. Å skattepengarna är väl ändå inte den onda jättens, utan våra. Å just därför bör vi ha fett med inflytande om hur de används. I till exempel fråga om föräldraförsäkring.

Just för ATT det är mina skattepengar tycker jag att jag har rätt att ha en åsikt å en önskan om att påverka hur de används. Därför anser jag att föräldrapenningsdagarna ska vara helt å hållet individualiserade, alltså hälften till vardera vårdnadshavare. Inga möjligheter till överskrivning. Jag kan även tänka mig att som ett steg i den riktningen göra försäkringen tredelad. Det vore ju trots allt en utveckling. Dagens system med hela, halva å fjärdedelsdagar är väl okej men kanske kunde fjärdedelsdagarna faktiskt tas bort. Vem använder såna liksom? Å till vilken nytta? Vidare tycker jag att det borde gå att vara hemma samtidigt båda vårdnadshavare så mycket vi önskar. Å att kommunerna borde ha ett större ansvar för att kunna erbjuda barnomsorg snabbt å nära så fort föräldrarna önskar.

Vara hemma länge? Mammor eller pappor som vill vara hemma i flera år? Varsågoda! För min del får var å en vara hemma precis hur de vill, valfrihet till max. Men det ska inte föräldraförsäkringen kopplas till. Det får var å en bekosta.

10 comments:

 1. Heja, heja, heja! Kan du inte bli vår nästa statsminister?

  ReplyDelete
 2. Anna - Ja visst vore det en strålande idé! Du kanske vill ha en ministerpost i min regering?!?

  ReplyDelete
 3. Jag kan vara barnvagnsminister!?

  ReplyDelete
 4. Anna - posten är din! Vi kommer kalla dig transportminister dock...

  Jenny - tack!

  ReplyDelete
 5. Jag kräver att få bli socialminister och migrationsminister..

  ReplyDelete
 6. Check, då har vi folk på de posterna också!

  ReplyDelete
 7. Haha, undrar om vi ens tycker lika rent politiskt? Fast det vore sjukt häftigt med Sveriges första regeringen med blandade åsikter. Skulle antagligen bli helt fantastiskt bra.

  ReplyDelete
 8. Jag tänker fri invandring, höja ersättningsnivåer för fattiga jävlar, högre skatter för rika jävlar och annat käckt..:)

  Kip kommer snabbt avskeda mig :)

  ReplyDelete
 9. Ja men det är bra om vi tycker lite olika. Dessutom är jag ju statsminister å har veto.

  Jenny, vi kan nog förhandla...

  ReplyDelete