Monday, June 24, 2013

Jo, den blev faktiskt torr till läggdags. Sådeså.

Om ni har haft en riktigt bra midsommarafton. Varför inte toppa den med en riktigt utmattande midsommardag? Tänk er till exempel att det enda missöde som hände på midsommarafton var att Edith råkade kissa lite bredvid blöjan i mammas å pappas säng på morgonen. Då kanske ni byter lakan, får syn på madrassen å säger "den där borde ju tvättas nån gång".

Varför inte ta tag i det projektet redan dan därpå när cheetahn har tagit sovmorgon ända till 8.45 å vaknar torr å fin!?

Måhända att två ouppmärksamma teammedlemmar spiller ut ett glas nygjord mango-blåbärssmoothie på köksbord, stolar, golv å sig själva precis lagom till att våffelfrukosten är klar. Men ni kommer över det å tar er an tvättuppdraget.

Ni kollar förstås hur många kilon tvätt maskinen i källaren tar, väger madrassen å konstaterar att det ska funka prima. Ni sprayar uppskattningsvis en halv flaska vanish på fläckarna. Å sen märker ni att madrassen inte får plats i maskinen. Den går inte in. Det är midsommardag å inte så värst många expresskemtvättinrättningar öppna.

Så ni konstaterar att den kanske får handskrubbas i badkaret. Cheetahn å mamman skickas till lekparken medan den ogravida pappan får tampas med madrassen.

Så ringer det när ni är i parken. Å solrosen berättar att madrassen är så tung med vatten i sig att den knappt kan rubbas. Å fläckarna går inte bort. Han måste lägga den i blöt å åka å köpa nåt bättre tvättmedel.


En lunchpaus å ett par timmar senare svär ni "feta fransyskor som svettas om fötterna" medan ni skift (mamman tog bara ett om sanningen ska fram) försöker trampa ur vatten å tvättmedel ur madrassen. Madrassen går numera under namnet "anacondan" för den är lika otymplig som en sån som hittats liggande i en lägenhet på andra våningen. Nymatad med antilop modell större.

Ni lånar en tvättvagn från källaren. Baxar anacondan i en säck å kör ner den till tvättstugan. Ni tackar ödmjukast för att det är midsommardag vilket innebär att ni inte möter några grannar. Å att inga grannar behöver höra de otaliga utbrott som den trötta å oharmoniska cheetahn får under dagen. De gäller allt från skoval å hiss/trappa till att mamma står där pappa ska stå å vice versa.

Anacondan ska in i torkskåpet är planen. Det funkar. Men den dryper av vatten å det blir blött. Riktigt blött. På hela golvet.

Tur att cheetahn så gärna moppar. Å efter nån timme till kan ni stänga in anacondan på 60 graders tork i flera timmar.

Sen tar ni några utbrott till under timmarna då ni springer å kollar madrassen. Vissa vill bara sitta i trapphuset till exempel. Tvättstugan förvandlas till ångbastu, så hårt kör torkskåpet.

Samma person hinner också få ett mastodontutbrott över att bamsepyjamasen är nersorterad i förrådet i väntan på bebisen (hur f-n kan ungen ens minnas den där pyjamasen som packades ner för flera månader sedan?!). Så den gravida Florence Nightingale kapitulerar å går ner med cheetahn (nu iklädd endast blöja) å letar upp den för husfridens skull.

Sen lägger ni upp de svullna fötterna på bordet, luftar utåtnaveln, tittar på bamsefilm å räknar ner tills madrassen ska vara torr. Å framför allt tills det är rimligt att natta cheetahn. Vilken tur att det är ledig dag imorgon också!

4 comments:

 1. Fantastisk historia (i alla fall för oss som inte var med!).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja en midsommardag vi inte lär glömma i första taget. Å nu högprioriterat på inköpslistan: plastad frotté i massor.

   Delete
 2. Ååh hahaha jag dör vilket roligt inlägg. Och jag såå hade velat se detta IRL. (Om jag hade bott kvar kanske jag sett en skymt av det). Mycket roligt (även om det kanske var lite jobbigt också mellanåt..)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hade du bott kvar hade du stått i trapphuset å fnissat åt oss... Ni missade även invigningen av den nymålade sandlådan nu i veckan :-) Den är numera grön å Anna i styrelsen bjöd på saft å bullar på gården.

   Delete