Wednesday, January 22, 2014

Öppen fråga till alla kloka läsare

Snälla kloka bloggläsare, lös mitt problem.

På fredag slutar cheetahn på sin förskola för att börja på en ny på måndag. Vad ska vi ge personalen när hon slutar?

Så här ser förutsättningarna ut: Två av tre har varit där under hela hennes tid där. Den tredje är vikarie sedan typ förrförra veckan. En av de som varit där länge gillar vi föräldrar och cheetahn jättemycket. Den andra är vi föräldrar inte så förtjusta i och har haft vissa kontroverser med under de 1,5 åren cheetahn gått där. Cheetahn verkar vara ok med hen men så sent som förra veckan var hen extremt opedagogisk och körde över cheetahn i en diskussion.

Alternativen:

1. Om JAG fick välja skulle jag bara ge favoriten en jättefin present. Hen är hela anledningen till att cheetahn över huvud taget accepterat att vara på förskolan delar av tiden och den enda som (vi märkt) nånsin ansträngt sig nåt utöver minimum. Men det kanske är taskigt och utpekande och kan bli negativt i arbetsgruppen även om vi gör det i smyg. Och kanske är det överdrivet och onödigt att så tydligt signalera att vi inte vill ge övriga något.

2. Ge alla tre vars nånting litet?

3. Ge bara de två som faktiskt träffat Edith under en längre tid nåt?

4. Ge en gemensam present till alla tre som de har glädje av? Nåt ätbart i så fall antar jag och det känns lite trist och svårt eftersom vi inte har en aning om vad de uppskattar.

5. Ge en symbolisk present till alla tre och sen i smyg ge favoriten nåt extra?

6. Annat alternativ som nån kan komma på?


Och, sen igen, kära läsare, VAD ska vi ge utifrån valt alternativ? Vill inte spendera massor men inte heller snåla. Vill inte framstå som överdrivna men inte heller göra nåt så litet att det blir löjligt.

OBS att cheetahn även ska få ha ett litet avslutnings-/för tidigt födelsedagskalas i gruppen på fredag. Till det tar vi med Pippi-servetter, flaggor på tandpetare, melon, vindruvor, majskrokar och en vimpel som cheetahn och jag pysslat ihop hemma (för sån har kråkan i mamma mu på sitt kalas...).

Snälla svara snarast för senast imorgon måste detta fixas.

5 comments:

 1. Jag skulle ge något till alla tre, något symboliskt och sedan i smyg ge något mer till den pedagogen som gillas mest. Våra pedagoger brukar få presentkort på bokaffärer och teater, men jag är osäker på om det verkligen uppskattas. Jag har ingen insikt i det. Andra saker jag hört uppskattas från vänner som är pedagoger är: choklad, badprodukter (även om jag kanske tycker det känns lite...tramsigt?), en rolig/fin bok, en meditations-cd (???) dalahäst. Jag vet själv inte om jag skulle köpa något av dessa, men det är som sagt vad bekanta pedagoger nämnt.

  /Sandra, www.familjebegrepp.com

  ReplyDelete
 2. Ge en gemensam present. Skriv ett personligt kort till favoriten med ovanstående ord.

  ReplyDelete
 3. Gemensam present men framför till favoriten medelst kort/mejl hur nöjda ni är med just hen. Kontakta därefter den som är chef för bygget och framför hur nöjda ni är med just favoriten. Kanske kan det resultera i att hen får högre lön/kompetensutveckling/uppskattning från arbetsgivaren är det ju mycket bättre än en finare present från er "kunder". /ingrid

  ReplyDelete
 4. Jag skulle ge till alla tre, alt till de två som faktiskt jobbat med cheetahn. Och sen som flera sagt, framföra extra uppskattning till favoriten.


  Och mitt förslag är något ätbart, presentkort på bok. Jag brukar baka/göra godis till terminsavslutet och det säger de i alla fall är uppskattat. (Fast nu i julas gav jag inte till vikarien, som varit där i ca en vecka utan till den som hon vikarierade för. Självklart är det vikarien som är kvar och som tar jättemycket hand om e... Hör inte hit iofs...)

  ReplyDelete
 5. Hur det blev? Det har jag ju glömt återkoppla! *skäms*

  Vi gav en gemensam present till alla tre med god choklad, ekologiska geléhallon och Kusmite till fikarummet. Sen fick de två som jobbat med E varsitt presentkort på pocket shop.

  STORT TACK för er input!

  ReplyDelete