Thursday, January 9, 2014

Slit och släng

Fick ärva en blå begagnad PoP-skaljacka i somras. Lite sliten, absolut, men så himla bra att ha att byta med och som förskolejacka. Cheetahn älskade den. Så bröts dragkedjeflärpen av. Den som en drar i alltså. Inklusive fästet. Den hade väl gjort sitt för de två tidigare barnen som haft den. Cheetahn blev ledsen. Laga den, sa hon.

Vi gick till PoP och frågade om det gick att få en ny flärp och nytt fäste. De sa att den här var gammal den, den modellen har vi inte haft på flera år och nu används en annan typ med annat fäste. Kanske kan ni leta på internet.

Well, internet i all sin ära, men att leta efter en specialmodell av 1x1 cm stordragkedjegrej som jag sen inte kan fästa själv utan behöver ta till skräddare, det känns lite väl krångligt. Tack och lov har cheetahn en skaljacka sedan innan, en nyare PoP-modell som hon fick i födelsedagspresent förra året och som håller ett bra tag till. Hon gillade helt enkelt bara den förra bättre...

Och det känns lite vemodigt att kasta en jacka i soporna...

2 comments:

 1. Har pga samma anledning två windfleecar med trasiga dragkedjor liggande i garderoben. Har tänkt byta dragkedja, men hittar bara inte motivationen...

  Det är för övrigt mitt bästa tips om du vill ha kvar jackan, skit i specialgrejen och byt hela kedjan istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just den här var lite för sliten för att kosta på den en ny dragkedja, särskilt som det är meckigt och vi ju ändå har en motsvarande jacka i nyskick. Men absolut, kan ju dessutom vara värt att byta hos skräddare om en vill få det riktigt snyggt.

   Delete