Friday, July 18, 2008

Dom jävlarna ska hookas


En sydafrikansk kvinna har tagit fram produkten Rapex. En stabilare kondomliknande sak som förs upp i slidan för att förhindra/avbryta våldtäkt. På insidan sitter små taggar som hookar sig fast i en potentiellt uppförd kuk och tillfogar våldtäktsmannen smärta av den kaliber att han hoppeligen avbryter övergreppet.

Nobelpris är kanske att ta i, men visst är det en grym uppfinning för kvinnor som inte känner sig trygga och inte har möjligheten att förhandla bort oönskat sex.

Men så tycker förstås inte kritikerna. En berättigad fara är att Rapex skulle kunna leda till ytterligare våld mot kvinnor, då våldtäktsmannens aggression potentiellt skulle bli större av smärtan. Må vara hänt.

Betydligt intressantare är de kritiker som anser att Rapex är barbarisk och tar kvinnan tillbaka till medeltiden. Liknelser med kyskhetsbälte har gjorts.

Devilwomen tycker att det osar patriarkat här. Klart att män är livrädda för att råka spjuta in i en Rapex.

Sonette Ehlers, uppfinnaren, svarar förstås dem som i sin så kallade omsorg om kvinnan inte vill tilåta Rapex och ger sin syn på Rapex i relation till det egentliga problemet, våldtäkt:

- A medieval device for a medieval deed.

(http://www.rapestop.net/ för mer info)

2 comments:

  1. Det osar inte patriarkat, det stinker patriarkat och stanken sätter sig i väggar och kläder.

    ReplyDelete
  2. så åter igen ska kvinna ta ansvar för patriarkatets sexualitet, maktbehov etc. men det var ju ett ovanligt 'fiffigt' redskap i det eländet...

    ReplyDelete