Sunday, July 20, 2008

Nitar och läder..

Nitar och Läder - Magnus Uggla
Världens ultimata flickvän
offrar gärna liv och lem
För att allt ska va på pricken
i vårt underbara hem
Tvättar, städar och diskar tills att
rubbet skiner flott
Att du gör precis allt lika glatt
ändrar inte nåt

Får jag inte nitar och läder
höga stön och porriga kläder
Har du glömt helt missbedömt
varför du blev min
Får jag inte komma på natten
sätter du vår kärlek på prov
För missar du så dissar du
alla mina manliga behov

Drabbas vi av små dispyter
uppstår det en vild konflikt
Även om humöret tryter
löser du det lika kvickt
Stöttar mig i vartenda projekt
utan förbehåll
Att du är näst intill helt perfekt
spelar ingen roll

Får jag inte nitar..

Snälla bli som förut
och bekräfta mig som man
Jag vill inte göra slut
när jag vet att du kan

Får jag inte nitar..


Efter en ljuvlig konsert med fantastiska Håkan Hellström som funkar lika bra när kvinna är närmare 30 än 20 som det gjorde när kvinna fortfarande var tonåring, så kom ett av musiksveriges största gubbslem upp på samma scen. Han inledde med ovan citerade låt och jag vet inte vad jag ska säga. Trots att jag inte har några högre tankar om gubbjäveln så hoppas jag att han är ironisk. Men det hjälpte inte, jag stod och genomled och skrattade om vart annat under låten. En gammal gubbe med i stort sett noll karisma på scen sjunger manschauvinistiska låtar. Ska kvinna skratta eller gråta? Jag kände att jag inte ville få håkankvällen helt förstörd och valde att efter första låten gå hem. Känns som ett av de bättre besluten den här veckan.

6 comments:

 1. jag tror faktiskt och hoppas INNERLIGT att det är en ironisk text, jag har klurat på det många gånger innan. För om den mot förmodan skulle vara gravallvarlig så är det helt stört. Fast iofs, Uggla kommer ju inte i närheten av t.ex. Eminem och Nate dogg: Shake that ass for me. Lyssna på den texten och bli mörkrädd

  ReplyDelete
 2. oh herre min je! har aldrig studerat ugglas texter men det verkar ju minst sagt vara på tiden. jag är chockad.

  ReplyDelete
 3. Uggla må vara ett äckligt jävla gubbslem med noll karisma men än värre är väl att han bara sätter ord på alla mäns tankar. De flesta män är ju faktiskt äckliga gubbslem med noll karisma. Men jag är inte bitter. Särskilt inte nu efter att jag varit o handlat och kommer hem till ett hem där tvätten (som jag hängde upp) fortfarande hänger torr som fnöske på stället, sängen obäddad, frukostdisken i hon och lite annat jävla skit som ligger överallt. Detta medan min sambo leker karate med sin 29 åriga kompis på en gräsmatta lite längre bort... Varsågoda att ifrågasätta mitt val av sambo btw.......

  ReplyDelete
 4. och jag som känner din sambo vet ju att du har en tämligen fantastisk sambo..

  vet inte vad vi ska göra?

  diskvägra. städvägra. tvättvägra som svedland förordrar i bitterfittan?

  när vi ändå är på gång kanske vi kan sexvägra också? ett samtalsämne som ikväll fördes på balkongen i huset där jag tidigare bodde då vi tror det kanske är lösningen för att p-piller för män äntligen ska komma ut på marknaden..

  i alla fall. jag lever numera i ett ensamhushåll så jag värnar numera enbart om min egen skit. så bara jag som lider om jag vägrar. och jag är oerhört trött på män så nått sex lär jag inte ha på bra jävla länge. inte så fruktbar sexvägran dock.. men om nån av mina kära sambovänner vill sexvägra så vill jag bara att ni ska veta att jag kan göra det som kompis.. på samma sätt som min bror alltid va tvungen att ta medicin för att jag skulle göra det när jag va liten. kompisstöd ska aldrig underskattas!

  ReplyDelete
 5. Ja jag tror på vägran. Sexvägra kan säkert fylla en funktion liksom diskvägra å städvägra i hemmet. Att förändra i den privata sfären, att se det principiella, strukturerna, när det handlar om två individer är nog bland det svåraste som finns.

  MEN. Jag tror även att vi framför allt måste vägra på det mer offentliga planet. INTE erbjuda oss att göra de traditionellt kvinnliga arbetsuppgifterna (köpa blomma till representation, beställa fika till mötet, julpynta till julen, torka av diskbänken, sitta med i jämställdhetsgruppen eller festgruppen). Ska vi överhuvudtaget göra nåt utöver våra faktiska arbetsuppgifter ska det vara att fixa hyrbil, mecka med tekniken, sitta med i omvärldsbevakningsgruppen eller IT-rådet.

  ReplyDelete
 6. hahaha spänn av för fan.

  ReplyDelete