Thursday, February 2, 2012

Mer klassafari

Vad skulle jag själv tycka om det kom busslaster å studerade mig?

Det skulle jag tycka var hur kul som helst. Ni är så välkomna - både ni från Saltis å ni från Rinkeby. Kom å kolla in hur den inflyttade akademikermedelklassen från landet lever i Stockholms innerstad. Hur vi klär våra ungar i PoP-kläder å fotriktiga skor. När vi handplockar köttbit på Cajsa Varg. Kika in genom våra fönster. Kolla in iittalavaserna med tulpaner, Le Creusetgrytorna med beuf, posörbokhyllorna mot Josef Franktapeterna på våra fondväggar, Stalandsmöblerna smakfullt uppblandade med ikea å arvegods. Vi är många som kan bocka av allt det där.

De kan tolkas som klassmarkörer. Precis som parabolantennerna på de tomma balkongerna i Akalla. Å kristallkronorna innanför kudde-kudde-lampa-lampa-fönstren i Ålsten. Jag skulle himla gärna höra era analyser av mig å mitt sätt att leva. Jag är i högsta grad normalbegåvad. Men känner mig privilegierad, vet att jag fått goda förutsättningar som jag haft turen att lyckas göra något okej av. Än så länge i alla fall.

Det är säkert många som jobbar hårt i Saltsjöbaden. Men det är det i Tensta också. Å här på Kungsholmen.

2 comments:

  1. Haha! Vad är "kudde-kudde-lampa-lampa-fönstren"?

    Har jobbat i Ålsten, borde jag känna till detta?

    ReplyDelete
  2. Hehe, det är min mammas uttryck för folk som har allting helt symmetriskt i sina "finrum". Likadana lampor i alla fönster, likadana blommor i likadana krukor osv. Å så brukar det vara sofkuddar utplacerade precis på samma sätt också.

    När jag bodde i Ålsten var det ett hus där de som bodde där tycktes pynta om sitt finfönster mot gatan varje vecka. Som att det var ett skyltfönster. Mycket lustigt.

    ReplyDelete