Monday, September 9, 2013

I-landsproblem - men ändå irriterande

Det mesta i min garderob är urtvättat eller har dålig passform pga post preggo alt. amningstuttar. Jag kan inte ha diverse blusar pga detta. Jag kan inte ha mina enda snygga vanliga jeans pga snittärr. Gravidkläderna samlade jag igår ihop i en pappkasse å gav bort till nyblivet preggo i bekantskapskretsen. Så här sitter jag å skiftar mellan några amningslinnen, två trikåkjolar, tre leggings å tre koftor. I byxväg kör jag vid behov på preggochinos eller grå me&i-byxor. Båda dessa får mig att vilja kräkas. Jag är så trött på dem.

Jag önskar mig en skräddare. För det räcker inte med pengar. Har besökt några affärer å massor av internetbutiker. Hittar INGET som känns passande denna kropp å den ålder å situation jag har. Ljusa blusar/skjortor som ska strykas, njae...blir fulla med fläckar ju. Kjolar som kräver midja, njae. Klänningar utan möjlighet att knäppa upp mitt fram, njae inte precis va.

Två fräscha amningstoppar från HM, det ska jag unna mig. En svart å en vit. Det kom jag fram till. Fast de kommer såklart passa dåligt med de enorma tuttarna, det är klart. Så får väl ändå ha nån gammal kofta över. Ny kofta skulle jag kanske kunna unna mig. I nån käck färg kanske, för solrosen säger att jag borde ha mindre svart. Fast när jag pekade ut en orange blus igår sa han att den var skrikig. Hur en än vänder sig blir det inte bra.

Å rumpan, den där platta sorgliga saken, den får vara bar. För alla lågt sittande trosor är urtvättade å för stora sedan de töjts ut under graviditeten.

PS. Om nån har nåt tips på passande kläder åt mig, hojta!!!

4 comments:

 1. Alltså, I hear ya. Kommer inte i mina jeans än. Efter ett pr. Köpte två nya par i USA i somras. Trött på preggokläderna. Trots inte jättemånga kilon kvar har min mage vuxit något enormt. Och höfterna. Helt sjukt! Börjar bli sjukt trött på det. Därför: tyvärr inget tips.

  Anna Granström.

  Annagranstrom.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja inget sitter där det satt liksom. Träning kan väl göra en del men inte allt. Nåja. Är det värt det? JA! :-)

   Delete
 2. Vet ju ej vad du har för stil men jag hittar mycket amningsvänligt på ellos. Så min höstlook lär vara tajts/treggings/strumpbyxor, stor skjorta eller tunika med bra öppning, skärp i midjan och fina långa koftor. Ett par kängor och parkas så är jag i hamn!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för "inspirationsbild"! Ska absolut kolla Ellos utbud. Kan vara svårt med postorder tänker jag men borde faktiskt ge det en chans. Har ropat hem två amningsklänningar på tradera så det blir nog en hel del leggings-klänning-kofta för mig också!

   Delete