Wednesday, September 23, 2015

Friskt vågat hälften vunnet typ

I januari när jag fyllde år hade solrosen bokat in en heldag med roligheter för hela teamet. Inklusive lunch på ett väldigt obarnvänligt ställe där han skulle tajma in minsta barnets sömn och diverse medtagen underhållning till större barnet. Natten till min födelsedag kräktes E i vår dubbelsäng. Jag fick gå på planerad massage och sen äta lunch ensam på stan medan solrosen var hemma och tog hand om en sjuklingen och lillebror. Detta var för övrigt bara ett par veckor efter att Ss förskoleinskolning fått skjutas upp pga att han fick lunginflammation och vi fick vabba och jag läste kurs och skrev tenta samtidigt som jag satt upp och sov med den hostande S på nätterna.

På påsken i år skulle vi åka till Åland. Teamet plus farmor och farfar på hotell i tre nätter i Mariehamn. Två veckor innan fick jag bihåleinflammation som inte gick över förrän jag fått antibiotika. Lagom precis till påsken fick S nåt liknande. Vi hade för ovanlighetens skull bokat paketresa med avbeställningsskydd och fick tillbaka typ 7000 kr av 7500.

På lördag skulle solrosen ansluta till mig i Barcelona (är på konferens i Sitges fram till dess). Min mamma skulle komma till Stockholm på fredag kväll och gulla med barnbarnen t o m tisdag. Vi skulle ta en hyrbil och åka till en vingård där vi skulle äta avsmakningsmeny på lördag kväll. Sen skulle vi åka vidare, bo på nåt annat mysigt ställe på söndag, kanske åka in till Barcelona och hänga där, mest bara ta det som det kommer.

I måndags kväll var S gnällig vid läggningen. Igår vaknade han ynklig med feber. Jag vabbade. Idag flög jag till Spanien. Solrosen vabbar. S är fortfarande sjuk. Vi kunde avboka vingården kostnadsfritt fram till midnatt idag. Jag avbokade precis. Tackar återigen min livrem-och-hängslen-personlighet för att jag aktivt valde att betala mer för att det skulle vara just avbokningsbart och nu inte blir av med 375 euro. Tillfrisknar S snabbt kommer förstås solrosen hit som planerat och vi får antingen kolla om det går att boka in oss i sista minuten på vingården eller helt enkelt göra nåt annat. Och himla bra att vi varit slöa och ännu inte bokat hyrbil och nästa övernattning. Eller så blir det sannolikt jag som på fredag får boka om min hemresa och skynda mig hem till teamet så snart konferensen är över. Det vore lite väl magstarkt att lämna mormorn med ett sjukt och ett understimulerat barn medan vi bälgar i oss cava vid medelhavet.

Jag antar att det är så här eller flera resor värre för många som har småbarn. Så det enda rätta är faktiskt att fokusera på allt som har blivit av det senaste året: 10 dagar i Indien hela teamet förra hösten utan att någon blev sjuk! Solrosen och jag fyra dagar i London i somras när barnen var hos mormor och morfar. Och jag kom iväg till Nordkorea tack vara solrosens och farmor och farfars insatser på hemmaplan.

Jag gapar gärna efter mycket. Men försöker komma ihåg att vara tacksam över allt som blir av snarare än sura över sånt som fick ställas in på grund av olyckliga omständigheter. OBS att det just nu inte känns särskilt lyxigt att ha ett hotellrum med medelhavsutsikt från balkongen när jag tänker på att solrosen kämpar med att få i sjuklingen glass där hemma. Men den som ger ska få. Det ska jag komma ihåg.

2 comments:

 1. Hoppas att S tillfrisknar snabbt!

  Känner igen det du skriver. Vår helg: Maken skulle vara borta på jobbresa. Jag hade för min egen lyx skull lejt ut storasyster till mormor, och bokat in två roliga lekdejter för mig och lillebror. Fredag morgon - storasyster hostig. :-(

  Å andra sidan. Vi hade EN frisk vecka i september, och den var den när vi var i Grekland. Fast nu vill jag ha en lyxig middag med maken också utan att någon blir sjuk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. S är bättre. Men inte helt hundra. Fortfarande osäkert hur det blir imorgon. Avvaktar beslut in i det sista. Nånstans har jag förlikat mig med det och känner att det blir okej hur som helst. Att alla mår bra och att vi inte lämnar min mamma med orimligt stort ansvar är ju viktigare än mina önskemål om finsemester.

   Delete