Tuesday, January 8, 2008

Zlatan, men inte Kalla, får vara allas förebild.

Igår morse låg jag i sängen och lyssnade på P1 där det var en intervju med Charlotte Kalla och hennes tränare Gunde Svan. Tydligen har Kalla gjort något väldigt beundransvärt och duktigt inom skididrotten och är grymt bra och duktig! Så får då allas vår kära Gunde Svan en fråga i stil med: hur kommer det här påverka skididrotten? Varpå han svarar att Charlotte kommer bli en stor förebild för en lång tid framöver för unga flickor.

Jättekul Charlotte att alla flickor kommer ha dig som förebild. Jättekul. Jag undrar dock varför mister Svan inte tror att hon kan bli en förebild även för alla unga pojkar?

För det är väl inte bara småpojkarna som beundrar Zlatan?

Fy fan.

3 comments:

 1. Jo faktiskt. Unga flickor bör inte alls intressera sig för idrott. Om de blir duktiga får de ändå dåligt pröjs och måste trippelarbeta för att ha råd att sporta ändå. Och blir de inte elit är det bortkastad tid. Bättre använda den på att bli flygtekniker, plugga matte eller nåt annat område som ger kosing.

  ReplyDelete
 2. gällandes individuella sporter, eller vad kvinna ska kalla de, så tjänar även brudar dock ganska bra. anja pärsson har förmodligen inte flyttat till monaco för att trippelarbeta, om då inte lite sponsringskontrakt räknas, utan mer troligt för lite skattelättnad.

  däremot så vet jag inte om din attityd är så uppfriskande. ska vi kvinnor även sluta att försöka komma upp oss på våra arbetsplatser eftersom vi idag inte har samma löner som män?

  ReplyDelete
 3. Ja men HUR MÅNGA blir Anja Pärsson? Å hur många satsar lika hårt men lyckas inte, får trasiga knän å annan skit som skattebetalarna ska pröjsa operationer för? Det är helt enkelt ingen särskilt väl riskkalkylerad satsning att hålla på med idrott mer än för att hålla sig i trim. Lite som att satsa på rockstjärna fast sämre - de kan ju vicka som musiklärare eller nåt när de blivit bittra och gett upp.

  Jag skulle gråta om mina potentiella döttrar blev idrottsintresserade. De ska ju bli ingenjörer och läkare!

  ReplyDelete